SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mahsur Kalanlara Ulaşıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:38:56
A- A+ PAYLAŞ

İçerisindeki 9 yolcusu ile birlikte Kubbe Dağı’nda mahsur kalan minibüse ulaşıldığı bildirildi.

Malatya’ya gelmek üzereabah saatlerinde Tepehan’dan yola çıkan ve içinde 9 yolcusu bulunan minibüs, Kubbe Dağı’nda kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı.

Yolcuları kurtarmak üzere bölgeye 4 adet iş makinesi gönderen Karayolları ekiplerinin, akşam saatlerinde yolculara ulaştığı ve Kubbe Dağı’nda bulunan Karayolları Bakımevine götürüldükleri öğrenildii. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turhan Gülhaş, biri yeni alınmış greyder olmak üzere 4 adet iş makinesi ile mahsur kalan yolculara ulaştıklarını belirterek ‘Cep telefonu çekmediği için ekiplerimize ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Ancak az önce çeken bir noktada ekiplerimizden biriyle kısa süreli iletişim kurduk. Yolculara ulaşılmış. Kubbe Dağı’ndaki Karayolları Bakımevine götürüldülerr’ diye konuştu.

Minibüsteki 9 yolcudan 6 tanesinin şehir dışına çıkmak üzere Malatya’ya geldikleri öğrenildi.

ÖĞRETMENLER DE KURTARILDI..

 
Bu arada, Malatya merkezden, görev yaptıkları Yeşilyurt'un Ortaköy köyüne gitmek üzere yola çıkan ve kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğretmenler, yaklaşık 10 saatlik bir çalışmanın sonunda kurtarıldı. 
   
 AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Ortaköy köyündeki Şehit Şükrü Ulutaş İlköğretim Okuluna gitmek üzere minibüsle yola çıkan 14 öğretmen, yoğun kar ve tipi nedeniyle Dürücek yaylasında mahsur kalınca Yeşilyurt Kaymakamlığından yardım istedi. 
     
Malatya Valiliğinin de devreye girmesi üzerine, öğretmenlerin 2. Ordu Komutanlığı'ndan havalanacak bir helikopterle kurtarılması için hazırlık yapıldı. Ancak, kar, sis ve tipi nedeniyle helikopterin havalanması tehlikeye girince, devreye İl Özel İdare ekipleri girdi. 
     
Malatya merkez, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçesinden takviye ekiplerin de katıldığı çalışmayla yaklaşık 10 saat sonra öğretmenlere ulaşıldı. 
     
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hakan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin öğretmenlere ulaştığını, herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığını söyledi. 
   
 Öğretmenlerin bulunduğu minibüsün, DSİ'nin greyder ve kepçeleri eşliğinde getirildiğini ifade eden Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya'nın da çalışmaları bizzat takip ettiğini kaydetti. 
 
FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız