SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahsur Köydeki Hastaya Havadan Destek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yolu kapalı köyde mahsur kalan hamile kadın, durumun bildirildiği 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın gönderdiği askeri ilk yardım helikopteri ile kurtarıldı. Helikopterdeki sağlık ekibi köyde hastaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirdi. Kanamalı ve durumu ağır olan hamile kadının yanında gelen refakatçi kadın ise yapılan yardıma teşekkür etti. Bu arada Vali Halil İbrahim Daşöz de bir genelge ile "hamile ve kronik hastaların" sağlık merkezlerine nakledilmesini istedi.

HELİKOPTER DESTEĞİ..
Edinilen bilgilere göre, Pütürge ilçesine bağlı Esencik köyünün yolunun kapalı olmasından dolayı burada mahsur kalan ve kanamaları artan 24 yaşındaki Emine Yıldız adlı hamile kadın için Malatya Valiliği'nden yardım istendi. Valiliğinde konuyu 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'a iletmesi üzerine askeri sağlık helikopteri bölgeye gönderildi.

Askeri helikopterinin köyden aldığı hamile kadın ve beraberindeki bir refakatçi, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi. Helikopterden indirildikten sonra sedyeye alınan kadın daha sonra doğum servisine götürüldü.

Refakatçi Zahide Ünal, "Helikopter geldi, içine binip geldik. Kimsemiz yoktu, biz yalnızdık. Hastanın kimsesi yoktur. Yol kapalıydı, ben yanındaydım. Hastanın durumu iyi değildi." dedi. Ünal, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

KOMUTANA TEŞEKKÜR..
Vali Daşöz Pütürge ilçesine bağlı Esencik köyünün yolunun kapalı olmasından dolayı mahsur kalan ve kanamaları artan 24 yaşındaki Emine Yıldız adlı hamile kadın için seferber olan Malatya Valiliğinin yardım istemine hızla yanıt veren 2. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız’a teşekkür etti.

Vali Daşöz İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada “Pütürge ilçemize bağlı Esencik köyünde aniden fenalaşan ve kanaması artan Emine Yıldız adlı hastamız için bir helikopter tahsis eden ve hastanın hastaneye kavuşmasına neden olan 2.Ordu komutanımıza ve Silahlı kuvvetlere teşekkür ediyorum” dedi.

VALİNİN GENELGESİ..
Bu arada, elverişsiz hava koşullarının etkilediği ilçe ve köylerde hamile kadınlar ve kronik hastalarla ilgili karşılaşılacak sorunlara karşın, hastaların sağlık merkezlerine nakledilmesi, takiplerinin buradan sürdürülmesi için Vali bir genelge yayınladı.

Valinin genelgesi şöyle:

"İlimizde yoğun kar yağışı ve benzeri olaylar neticesinde, köy yollarının sık sık kapandığı bir gerçektir.

Yollar kapandığında köylere ve mezralara ulaşım büyük güçlük arz etmektedir. Böyle durumlarda doğum eylemi yaklaşmış kadınlarımızın ve ciddi kronik hastaların sağlık hizmetlerinden yararlanması çoğu zaman mümkün olmamakta ve bazen de çok üzücü sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

İnsan yaşamının her şeyden daha üstün olduğu gerçeğinden hareketle gebe kadınlarımız yakından takip edilerek doğum zamanı çok yaklaşmış olanların ve ciddi kronik hastaların aileleriyle ve muhtarlıklarla iş birliği yapılarak meteoroloji bilgilerine göre yolların kapanma ihtimaline karşı en yakın sağlık birimlerine veya İlçelerde mevcut diğer uygun yerlere nakledilmesi ve buralarda sağlık hizmetlerinden yararlandırılması büyük önem taşımaktadır.

Bu konudaki zorunlu masrafların kamu kuruluşlarınca ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıf1arımızın imkânlarıyla karşılanması mümkündür.

Konunun kaymakamlarımız, sağlık grup başkanları. Jandarma teşkilatımız ile muhtarlıkların yakın işbirliğiyle yürütülmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesi hususunda; gereğini önemle rica ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız