SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAİKAD'ı Kurdular

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MAİKAD olan Malatya Girişimci İşkadınları Derneği kurularak faaliyetlerine başladı.

Kurucuları arasında Nursel Gökçe, Avukat Burçin Han, Dr. Fethiye Ersan Bay, Hülya Kaya, İnşaat Mühendisi Manolya Uymaz, Şermin Akkartal, ve Makine Mühendisi Emine Ünver'ın olduğu MAİKAD üyeleri bir araya gelerek Derneğin izleyeceği yol haritası konusunda görüş alış-verişinde bulundular.

Derneğin kurcu başkanı Nursel Gökçe yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Amacımız her alanda girişimci, aktif ve lider kadın yaratıp bu kadınlar arasındaki iletişim ve koordinasyonu güçlendirmektir. Malatya’da aktif iş yaşamlarını sürdüren işkadınları bir araya gelerek, İş fikirleri olan girişimci ruha sahip ama bunu yaşama geçirmek için desteğe gereksinim duyan şehrimiz kadınlarını desteklemek, yeterli kaynağı olmayan kadınlar için fon kaynakları araştırıp, oluşturmak için derneği kurduk.

Derneğimizin daha güçlü bir kadın derneği olmasını arzu etiğimiz içinde aynı amaç için çalışan ve bölgedeki kadın dernekleri arasında koordinasyonu ve güç birliğini sağlayan Anadolu Girişimci İş Kadınları Dernekleri Federasyonu (AGİFED)'na üye olduk. Federasyonun gücünü de arkamıza alarak, kadın emeğinin değerini artırmak için yola çıktık.

Yaratıp üreterek varlığını özgürce ortaya çıkarmaya çalışan girişimci ve yatırımcı iş kadınlarının, birbirleriyle iş yapmalarını ve güçlenerek kadın dayanışmasının farkındalığına varmalarını sağlayacağız.

Malatya Girişimci İşkadınları Derneği el birliği ile büyüyüp, güçlenen kadınlarımızın yaşanan küresel krizden en az zararla çıkmalarına destek olurken, Atatürk’ün biz kadınlara vermiş olduğu haklara sahip çıkarak kadınların tüm karar süreçlerinde etkin rol aldığı bir Türkiye oluşturmaya çalışmaktayız.

Kadınlarımızın Ticari, sosyal ve siyasi alanda söz sahibi olabilmeleri için yapacağımız çalışmalardan biride İş Kadınları Envanteri çıkarmak, bölgemizdeki iş kadınlarıyla iş arayan kadınların buluşturulacağı 'İş Kadınları Kariyer Günleri' düzenlemek.

İnsan ırkı iki kanatlı bir kuştur bir kanadını kadınlar diğer kanadını erkekler oluşturur. Her iki kanatta eşit düzeyde gelişmedikçe insan ırkı uçamayacaktır.

Toplumumda Atatürk’ün başlattığı kadının her alanda görev alması ve kadın erkek eşitliği be yazıkki aynı hızla gelişme göstermemiş ve Cumhuriyetin il yıllarında %5 olan vekil sayımız hala % 10 lara çıkamamıştır.

Anayasamız her ne kadar kadın erkek eşittir diyorsa da ne yazık ki kadınları destekleyici bir unsur bulundurmamaktadır.

Hak verilmez alınır. Kadınlarımız ne yazıkki bazı konularda fazla istekli davranmamışlardır.

Biz kadınların bir araya gelerek oluşturacağı güc birliği ile elde edeceğimiz haklar gelecek nesillerimizdeki kadınların daha aktif katılımının yolunu açacaktır.

Hep beraber el ele omuz omuza yürüyeceğimiz bu yolda birbirimize vereceğimiz destekle gücleneceğiz ve büyüyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız