SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Majeste Basını İsteniyor'

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Basın Birliği’nin Malatya şubesinin kuruluşunun 2. yılı nedeniyle ilimize gelen birlik genel başkanı Halil Zor, AKP Hükümet tarafından hazırlanarak TBMM Genel kuruluna sunulacak olan Kamu İhale Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklik ile yerel gazetelerden resmi ilanların kaldırılacak olmasına tepki göstererek “ Majeste basını yaratılmak isteniyor. Fakat, Anadolu basını Majeste basını olmayacaktır” dedi.

Sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen genel başkan Halil Zor özetle; “ TBMM Genel kuruluna getirilecek olan İhale Yasası değişikliği ülke genelinde yayın yapan 1500 civarındaki gazeteleri önemli oranda etkileyecektir. Tasarının 10. maddesi eşit değerdeki resmi ilanların dijital ortamda yayınlanmasını içeriyor. Yasa bu haliyle geçerse yerel gazeteler ve buna bağlı yan sektörlerle birlikte çalışan 60.000 insanın işsizliğine yol açacaktır. Hükümet bu tutumuyla majeste basını yaratmaya çalışıyor. Çünkü yaygın basının büyük bir bölümünü ele geçiren iktidar yere basının da elini kolunu bağlamaya veya yok etmeye çalışıyor.

Bu tasarının yasalaşmaması için gerek genel merkezimiz gerekse de örgütlü bulunduğumuz illerde ki meslektaşlarımızın da katılımıyla milletvekillerine duyarsız kalmamaları için girişimlerde bulunması yönünde demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletvekillerinin de duyarsız kalmaları halinde ise gazete sahipleri, çalışanları ve yan sektörleri ile birlikte Ankara’da toplanarak yasal tepkimizi göstereceğiz” dedi.

Öte yandan Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi 2. Kuruluş Yıldönümünü düzenlenen geceyle kutladı. Dede Korkut Parkında gerçekleştirilen geceye kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. ABBD’nin Sivas Ankara, Samsun, Tokat, Erzurum, Urfa, Gaziantep il başkanları ve Yönetim Kurullarının da katıldığı Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi’nin gecesinde Malatya Musiki Cemiyetinin icra ettiği Türk Sanat Müziği konseri verildi.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız