SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Makale Yarışması Sonuçlandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen "Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci" adlı makale yarışması sonuçlandı.

İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, açılış konuşmasında, "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanların yaşadığı bir ülkede, bilgi sahibi insanlarla beraber, kenti eleştirirken, kent ile ilgili çözümler üretirken, bilgi sahibi insanlarla bu süreci başlatalım ve bu sürece öncülük edelim istedik. Bu doğrultuda Kent Konseyi'nin kurumsal amacına uygun olacak kent kültürü ve kentlilik bilinci ile ilgili bir çalışma yapalım istedik. Bu çalışmaya yüzlerce Malatyalı destek oldular, karanlığa küfür etmediler. Karanlıkta yüzlerce mumun yandığını biz bugün bu ödül töreninde görüyoruz. Yarışmaya katılan yüzlerce arkadaşıma özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat ise, "Şehrimiz genişleyerek büyüyor. Eğer biz bu büyüme sürecinde kentlik bilinci ile ilgili gerekli toplumsal bilinci oluşturmazsak, kentimiz kent olmaktan çıkıp, büyük bir kasaba olacaktır" ifadelerini kaydetti.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Kırıkhan tarafından, "Kent, kentleşme ve kentlileşme bağlamında Malatya" konulu bir sunum yapıldı.

Törende, "Kentlilik bilincine ulaşmak ve kent kültürünü yaşamak" adlı makalesi ile İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmet Emre birinci olurken, "Kültür retoriği bağlamında kent ve kentlilik olgusu" makalesi ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Yaşar Bayar ikinci, "Ortak yer ve zamanlarda buluşmak" adlı makalesi ile Mahmut Yetkin üçüncü, "Güler yüzlü şehirden kültürel şizofrenili kente yolculuk" adli makalesi ile Dr. Ali Yalçın dördüncü ve "Kentleşmenin tarihi" makalesi ile İlyas Sucu ise beşinci oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız