SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Makam Faytonu' Nostaljisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:44:39
'Makam Faytonu' Nostaljisi
A- A+ PAYLAŞ

Yetiştirdiği yarış atları ile Türkiye'nin en önemli atçılık merkezlerinden biri haline gelen Sultansuyu Tarım İşletmesi, işletme arazisinin bazı bölümlerinin halkın sosyal aktivitelerine yönelik şekilde düzenlenmesi için başlattığı çalışmalara devam ediyor. Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, bu kapsamda 65 yıl önce yapılan ve işletme envanterinde bulunan tarihi faytonu nostaljik fayton turları amacıyla hizmete soktu.

Ermeni fayton ustası Özkaragöz 1950 yılında yapmıştı

Malatyalı fayton ustası Arakel Özkaragöz'ün 1950 yılında yaptığı 65 yaşındaki fayton, geçtiğimiz yıl Haziran ayında, Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER) tarafından organize edilen bir gezi ile Malatya'yı ziyaret eden Malatyalı Ermeni topluluğu arasında bulunan fayton ustası Arakel Özkaragöz'ün kardeşleri Kerope Karagöz, Anna Boyacı ve diğer  yakınları tarafından ziyaret edilmiş, fayton üzerinde hatıra fotoğrafları çekilmişti.

Restore edildi, nostaljik turlar için hazır hale getirildi

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, at ve atçılığı sevdirmek, yaygınlaştırmak amacıyla halka yönelik geliştirdiği sosyal aktiviteler programı kapsamında tarihi faytonu aslına sadık kalarak restore ettirdi ve işletme arazisi içinde yapılacak nostaljik fayton turları için hazır hale getirdi.

Fayton turlarının, işletmeyi sosyal aktiviteler amacıyla ziyaret eden ziyaretçiler için kısa süre sonra başlatılacağı ve belirli bir ücrete tabi olacağı belirtildi.

Atlar fayton temposuna göre eğitildi

Nostaljik fayton turları için faytona koşulacak atların, artık yarışmayan ve kadro dışı bırakılan yarış atları olduğu, ancak bu atların fayton gezisi temposuna uygun biçimde eğitildiği de vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız