SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Makam Koltuklarına Çocuklar Oturdu

0
Güncellendi - 2019-04-25 15:41:02
Makam Koltuklarına Çocuklar Oturdu
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kamu kurum ve kuruşlarındaki makam koltuklarına çocuklar oturdu.

"Kayısı ve işsizlik sorununu çözmeye çalışırdım"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Aydın Baruş, koltuğunu Yeşilyurt ilçesi Sadiye Ünsalan İlkokulu öğrencisi Nida Uvat'a devretti. Uvat, Vali Baruş'un 'Böyle bir görevde bulunsan hayallerin ne olurdu?' sorusuna, "Kayısı ve işsizlik sorununu çözmeye çalışırdım" cevabını verdi.

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı ile birlikte Sadiye Ünsalan İlkokulu Müdürü Erhan Çolak, öğretmen Hacı Hüseyin Kılıç ve öğrenci Nida Uvat'ı kabul etti.

Vali Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Yeşilyurt ilçesi Sadiye Ünsalan İlkokulu öğrencisi Nida Uvat'a devretti.

Vali Baruş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü. Bugün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Türk ve dünya çocuklarına armağanı olan büyük bir gün. Bugünde seni misafir etmekten ve valilik makamını sana devretmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşallah ileride sende bu makamlara oturan ve milletimize, cumhuriyetimize hizmet eden çok önemli bir makam sahibi olursun" dedi.

Vali Aydın Baruş'tan koltuğu devralan Sadiye Ünsalan İlkokulu öğrencisi Nida Uvat, "Biraz heyecanlıydım ama oturunca heyecanımı yendim. Bence her çocuk için böyle bir şey yaşamak çok mutluluk verici" diye konuştu.

Vali Baruş'un sorunlarını da cevaplayan Uvat, "Böyle bir görevde bulunmuş olsaydım eğitime katkıda bulunurdum. Malatya'nın ekonomisine katkı sağlardım. Kayısı ve işsizlik sorununu çözmeye çalışırdım. Çocuklar içinde ilkokullara akıllı tahta alırdım. Çünkü bazı çocukların akıllı tahtaya ihtiyacı var. Özellikle göz problemi olan çocuklar için. Birde dikkat eksikliği olan çocuklar için bir okul açardım ve ücretsiz yapardım" dedi.

Vali Aydın Baruş'tan görevi devralan Nida Uvat, Sağlık İl Müdürü ile İl Emniyet Müdürü'nü telefonla arayarak, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Uvat, görevi devraldığı Vali Aydın Baruş'a çiçek takdim ederken, Vali Baruş ise günün anlam ve önemine binaen Nida Uvat'a hediye takdim etti.

Gürkan, "Çocuklar geleceğimizin teminatı"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sümer İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Neva Gitmez, Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan bir süreliğine devraldı.

Devir teslim sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı Makamını Zeynep Neva Gitmez’e devrettik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı temsili de olsa böyle makamlarda görmek bizleri mutlu etmektedir. Eğitime büyük önem vermeli çocuklarımızı gelişen teknolojiye ayak uyduracak şekilde yetiştirmeliyiz. İnşallah öğrencimiz ileride ülkemize, memleketimize ve şehrimize güzel hizmetler üretir” dedi.

Tüm çocukların ve öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Zeynep Neva Gitmez, Malatya’daki bütün çocuklar adına konuştuğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Gitmez, “Dünyada hiçbir ülkede çocuklara armağan edilen bir bayram yok. Bizlere bu bayramı hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Ülkemizdeki ve dünyadaki bütün çocukların kardeşçe, mutlu, huzurlu ve sevdikleri ile birlikte güzel günler geçirmelerini diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı olarak yapacağı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Gitmez, Malatya’daki çocuklar için oyun alanlarının ve yeşil alanların artırılması gibi çalışmalara önem vereceklerini belirtti.

Zeynep Neva Gitmez, Daha sonra Yol ve Altyapı Daire Başkanlığını arayarak bazı talimatlarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, günün anısına öğrenci Zeynep Neva Gitmez’e, Okul Müdürü Hulusi Arıkan ile öğretmen Fatma Zehra Dursun’a çeşitli hediyeler verdi.

"Az laf çok iş düşüncesindeyim"

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu geleceğin sahibi çocuklara bıraktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan koltuğunu Küçük başkan Melek Karadoğan’a bıraktı. Küçük başkanın istek ve talepleri Başkan Kazgan tarafından dinlendi.

Akçadağ’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl da temsili koltuk bırakma töreni gerçekleştirildi. Başpınar Şehit Hava Üst Teğmen Semih Desticioğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı Aydın Emre, okul öğretmenlerinden Özlem Renkal, öğrencilerden Melek Karadoğan, Muhammed Burak Özbay ve Muhammed Miraç Doğar Başkan Kazgan’ı makamında ziyaret etti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlerinden belli olan Melek Karadoğan ve arkadaşlarıyla Başkan Kazgan tek tek ilgilendi. Başkan Kazgan ziyarete gelen çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak kendileriyle sohbet etti. Kısa sohbetin sonrasında Başkanlık koltuğunu kısa süreliğine Melek Karadoğan’a bırakan Başkan Kazgan, yeni başkan Melek Karadoğan’ın isteklerini dinledi. Küçük Başkan Karadoğan, “ Değerli Başkanımız Ali Kazgan’a Akçadağ’a olan hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. İlk iş olarak geleceğin mimarı olan öğrencilerin iyi bir eğitim alması için okullarımızın düzenine daha çok önem göstereceğiz. Az laf çok iş düşüncesiyle söyleyeceklerim bu kadar” dedi.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan küçük başkanın talep ve sorularına yanıt verdikten sonra Akçadağ’da eğitimlerini sürdüren gençler için yeni bir kütüphaneyi hizmete kısa bir süre sonra açacaklarını belirterek, “ Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını bir kere daha kutluyorum. Bizde gençlerimiz ve çocuklarımız için yeni dönemde önemli projeleri tamamlayıp kendilerinin hizmetine sunacağız. Bu anlamda Akçadağ’da büyük bir eksiklik olan Kütüphane ihtiyacını inşallah kısa sürede gidermiş olacağız. Geçtiğimiz dönemde başlattığımız ve yeni dönemde hizmete sunacağımız kütüphanemizde çocuklarımız derslerini çalışacak, kitap okuyacak ve eğitmenler eşliğinde etütler yaparak araştırmalarını rahatlıkla yapacaklar. Genel anlamda kütüphanemizi tamamladık ve artık kitaplarımızın seçimlerini yapıyoruz. Bu vesileyle bizde elimizden geldiğince çocuklarımızın geleceklerini güzelleştirmek için projeler geliştiriyoruz ve geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tatlı, makamını Sudenur'a devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, koltuğunu, Battalgazi ilçesi Melekbaba İlkokulu öğrencisi Sudenur Zencirkıran'a devretti.

İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Melekbaba İlkokulu Müdürü Nevzat Kıroğlan, öğretmen Fatma Zehra Dursun ve öğrenci Sudenur Zencirkıran'ı makamında kabul etti.

İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı'dan görevi devralan Melekbaba İlkokulu öğrencisi Sudenur Zencirkıran, "Bugünün küçükleri yarının büyükleri, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bu koltukta oturmak beni hem heyecanlandırdı hem de onurlandırdı. Bu vesileyle siz değerli Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürüme ve sevgili öğretmenime çok teşekkür ederim. İkinci evimiz olan okulum için bir kaç talebim olacak. Okulumuzda sosyal etkinliklerimiz için çok amaçlı bir salonun yapılmasını tüm arkadaşlarım adına istiyorum" dedi.

İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı ise "Melekbaba'da okulumuzu yeniliyoruz. Şimdilik hemen alt tarafta bir okul yapıyoruz. Birde Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz İlkokulumuzu da yeniliyoruz. Melekbaba İlkokulumuzun öğrenci sayısı biraz azalmış olacak ama Melekbaba İlkokulumuzun yerine yeni bir okul yapacağız" diye konuştu.

İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı, Melekbaba İlkokulu öğrencisi Sudenur Zencirkıran'a hediye takdim etti

Ferdi Durdu (Yeni Malatya)-Bülten-İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Fehmi (4 yıl önce)
    Selahattin Başkanım koltuğu kaptırmışsın, hesapları tekrar incelet borç bi daha artmasın ?
    0
    0
    Yanıtla