SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Makamlar Çocukların

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:38:53
Makamlar Çocukların
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği koltuğunu bir süre devir alan öğrenci Mehmet Onur Koç, daha fazla oyun ve spor alanları istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümü nedeniyle Vali Vasip Şahin’in koltuğuna bir süre sembolik olarak oturan Şehit Murat Doğru İlkokulu 4’ncü sınıf Öğrencisi Mehmet Onur Koç , çeşitli taleplerde bulundu. Valilik makam ziyareti ve sembolik olarak görevi devralması programında öğrenci vali Koç, büyük şehir belediye başkanı Ahmet Çakır ile telefonla ve Emniyet Müdürü Nuri Uluayak ile de makamda görüştü.

Valilik görevini sembolik olarak devir alan öğrenci Mehmet Onur Koç, “Barışın egemen olduğu bir dünya isterim” diyerek, taleplerini özetle şöyle sıraladı: 

“Daha fazla oyun alanları, daha fazla spor yapabilecek alanlar. Oyun oynayabileceğimiz park sayısının arttırılmasını istiyorum. Hem eğlence,hem de spor yapabilecek alan sayısının arttırılmasını istiyorum.”

Büyük şehir belediye başkanı Ahmet Çakır’ı telefonla bağlatıp konuşan sembolik vali öğrenci, yeşil ve spor alanlarının arttırılmasını istedi.

Emniyet Müdürü Nuri Uluayak’ın da telefonla bağlanmasını isteyen Koç, Uluayak’ın valilik binasında olduğu söylenince makama davet etti. Koç, emniyet müdüründen okul önlerinde daha fazla güvenlik önlemi alınmasını talep etti.

Uluayak ise, “Sayın valimizin emirleri doğrultusunda gereken yapılacaktır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DE EYLÜL ADA BAŞKAN..

Malatya’da düzenlenen Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehit Konuk İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Eylül Ada Keyvan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

23 Nisan Çarşamba günü saat 12.30’da Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın makamına Okul Müdiresi Süryal Sarıbaş, sınıf öğretmeni Füsun Akkurt ve ailesi ile birlikte gelen Eylül Ada Keyvan, temsili olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan devraldı.

Belediye Başkanlığı makamına oturduktan sonra herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlayan Eylül Ada Keyvan, “Bu günü bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür ediyorum. Atatürk Türk çocuklarını çok sevdiği ve güvendiği için bu günü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Biz de bütün dünya çocuklarıyla bu günü paylaşıyoruz” dedi.

Malatya’ya çocuk gözüyle baktığında bazı eksiklikler gördüğünü ve bu eksikliklerin bisiklet yolları, botanik bahçe ve yaya geçitlerinde engelliler için yer ayrılmaması olduğunu söyleyen Keyvan, bu eksikliklerin giderilmesi için ilgili daire müdürlerini arayarak talimatlar verdi. Ziyaret sırasında ayrıca Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, önümüzdeki hafta açılacak olan Kitap Fuarı ile ilgili bilgiler verdi.

Temsili Büyükşehir Belediye Başkanı Eylül Ada Keyvan, 30 Mart yerel seçimlerinde göreve tekrar seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Keyvan, “Ayrıca Malatyamızın Büyükşehir olmasında sizin de katkılarınız olduğu için teşekkür ediyorum.  Malatya’nın Büyükşehir olması, bütün Malatyalılara hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Şehit Konuk İlkokulu Müdiresi Süryal Sarıbaş da Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl okullarında önemli düzenlemeler yapıldığını belirterek, bu katkılardan dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok sayıda okul yaptığını, ancak bakım-tamir için yeterli bütçe ayıramadığını belirterek, Belediye olarak ellerinden geldiğince okullara katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında öğrenci Eylül Ada Keyvan’a kol saati ile kırtasiye seti hediye ederken, öğretmenlere de kalem seti ile Belediye yayınlarından oluşan bir set hediye etti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ELA

Malatya Merkez Sadiye Ünsalan Orta okulundan Ela Sülü isimli öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğü makamını bir süre sembolik olarak devraldı. 

Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk’in makamına oturan Ela Sülü, 23 Nisan Ulusal Egemelik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümü kutlayarak tüm öğrencilere ve yürütülen güzel projelere katkı sağladıkları için teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk ise, “Bir gün bu makamlara sizler geleceksiniz. Ülkemizi sizler yöneteceksiniz. Bu anlamlı bayram dünyada sadece Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ender eşsiz bir bayramdır. Tüm öğrencilere ve çocuklarımıza kutlu olsun” dedi.

Berk, öğrenciye kitap hediye etti ve başarılar diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız