SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Makamlar Onlarındı

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ulvi Saran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını sembolik olarak ilköğretim 7. sınıf örencisi Ebru Dinçer'e devretti. Sakarya İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Evin Yavaş da, Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan bir süreliğine devraldı.

VALİLİKTE..
2. Hasan Varol İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ebru Dinçer, okul müdürü ve öğretmeni ile birlikte valilik makamına geldi. Vali Saran'a bir çiçek buketi sunan Ebru Dinçer, daha sonra sembolik olarak valilik makamına oturdu.

Sembolik vali Ebru Dinçer, "Bugün atamızın Türkiye Cumhuriyetinin temelini attığı ve ulusal egemenliği yarının büyüklerine armağan ettiği önemli bir gün. Atamızı bir kez daha anıyoruz. Bu bayramın ülkemiz ve dünyaya kardeşlik ve barış getirmesini temenni ederim" dedi.

Dinçer, Beydağı Ağaçlandırma çalışması ile Malatya Okuyor çalışmalarını çok güzel bir şekilde sürdüğünü belirterek, çevre temizliği için geri dönüşüm projesi için de bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u telefonla bağlatarak, Malatya Okuyor kampanyasının son durumu hakkında bilgi istedi. Bulut, "Bu proje çok benimsendi. Bugüne kadar 20 milyon sayfa kitap okundu. Yaklaşık 300 bin kitap okundu. Öğrenci başına 6 kitap okunmuş durumda. Eğitim-öğretim sonuna kadar bu sayıyı daha da yükselteceğiz. Bu proje bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

Dinçer, 3 aylık kısa bir sürede projenin önemli aşama kaydetmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Vali Ulvi Saran, "Gençlerimiz sorumluluğu alacakları devlet yönetiminin bugün bir provasını yapıyorlar. Öğrencimiz çok güzel bir şekilde çevre ve eğitim konusundaki düşüncelerini çok güzel bir şekilde açıkladı" dedi.

Vali Saran, konuklarına kitap hediye etti.

BELEDİYEDE..
Belediye de de bir öğrenci sembolik olarak başkan Ahmet Çakır'dan görevi bir süreliğine devraldı ve kenti yönetti.

Konuya ilişkin olarak Belediye basın bülteni şöyle:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sakarya İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Evin Yavaş, Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan bir süreliğine devraldı.

En büyük hedefinin Malatya’yı bir Metropol kadar güzel ve Kültür Başkenti kadar nitelikli bir il haline getirmek olduğunu belirten Evin Yavaş, Belediye Başkanı olarak talimatlarının olacağını söyledi.

Daha sonra Zabıta, Kent Trafik, İtfaiye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Motaş A.Ş’yi arayan Sembolik Belediye Başkanı Evin Yavaş, Malatya’nın sorunsun bir şehir olabilmesi için bazı talimatlar verdi.

Başkan Çakır: Çocuk Bayramı olan tek ülkeyiz…

Tüm çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızın değişen ve gelişen Dünya’yı iyi okuyabilmeleri ve kendilerini yetiştirmeleri çok önemli. Yeni yetişen neslimiz çok daha bilinçli, kültürlü, Dünya’yı bilen ve okuyan bireyler olarak yetiştiğini görüyoruz. Buda ülkemiz ve bizler adına gayet sevindiricidir” dedi.

Çocuk bayramı olan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Başkan Çakır, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram günlerini bizde amacına uygun olarak kutlayarak, bir o kadar da çocuklarımıza önem vererek geçirmeye çalışıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bütün çocuklarımıza ve ülkemize kutlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Evin Yavaş’a Kol Saati ile Çeşitli hediyeler, Sakarya İlköğretim Okulu öğretmenlerinden, Şahabattin Gökçe’ye de Belediye Kültür Yayınlarından oluşan kitap seti ile çeşitli hediyeler verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız