SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Makamlar Onlarındı

A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın geleneklerinden biri de, üst yönetim makamlarının, sembolik olarak bir süreliğine, geleceğin büyükleri olan çocuklara devredilmesiydi. Malatya'da da bu görevleri öğrenciler bir süre devraldılar

"VALİMİZ ÇOK İYİYDİ.."
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını sembolik olarak Abdülkadir Eriş İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Fikriye Kılıç'a devretti.

Makama oturan sembolik Vali Fikriye Kılıç, Malatya'daki temel sorunların işsizlik, eğitimde istenilen temel başarıya ulaşılamama, sağlık sorunu ve hava kirliliği olduğunu söyleyerek, her aileden bir kişinin işe konulması için kampanya başlatılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile telefon görüşmesi yapan Sembolik Vali Fikriye Kılıç, 5 adet okul yapımı için başlatılan kampanyalar hakkındaki son gelişmeleri sorarak, spor tesisi olmayan okullardaki eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.

Kılıç, Malatya kent merkezinde ana caddelere park yasağı konulmasını, okul önlerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını isteyerek, okullarda özel güvenlik görevlilerinin çalışması gerektiğini ifade etti.

Kılıç, Emniyet Müdürü Orhan Savaş ile telefonla yaptığı görüşmede ise trafik ve okul önlerinde güvenlik önlemlerinin alınması talimatını verdi.

Fikriye Kılıç'a Vali Halil İbrahim Daşöz, kitap hediye etti. Vali Daşöz, "Valimiz çok iyiydi" dedi.

ORDU KOMUTANI OLMAYINCA..
2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık il dışında olduğu için, ordu komutanlığı devir töreni yerine bu yıl 2. Ordu Kurmay Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı görevinde sembolik devir töreni gerçekleştirildi.

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Muhammet Ali Yurdagül, Kurmay Başkanlığı makamını, Tümgeneral Tuncay Çakan'dan bir süreliğine devraldı. "Öğrenci" komutan hayli heyecanlı gözükürken, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Çakan, " Çocuklarımıza güzümüz gibi bakarken, ülkemiz içinde aynı şekilde gözümüz gibi bakmalıyız" diye konuştu.

Çakan , öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

BELEDİYE BAŞKANI ÇİĞDEM HANIM..
Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın makamını da Yaşar Öncan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Çiğdem Ekiz devraldı.

Görev teslimi sırasında Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cemal Akın; “Malatya’nın trafik düzenlemesini yeniden yapılandırıyoruz. Alacağımız bazı tedbirlerle Malatya’nın trafiğini rahatlatacağız. Malatya’nın daha büyük yeşil alanlara kavuşması içinde yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Mayıs ayında Sümerbank evlerinin yerine yapılacak parkımızın ihalesini yaparak bir an önce hayata geçireceğiz. Bu yılın sonlarına doğru Malatya halkının hizmetine sunmak için yoğun gayret içerisinde olacağız” dedi.

Belediye Başkanlığı görevini devralan Çiğdem Ekiz Belediye Başkanı olarak, yapamayacağı işleri vaat etmeyeceğini, okul çevresindeki rahatsız edici çöp ve hurdalıkları kaldırtacağını ve Malatya şehrinin en az yüzyıl sonrasını düşünerek alt yapı, geniş yollar, kaldırımlar ve yeşil alanlar planlayacağını belirtti.

Çiğdem Ekiz, daha sonra Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü telefonla arayarak Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesine çocuklar için oyun parkı yapılmasını söyledi. Ekiz, Sümerbank İşçi Evleri üzerine yapılacak 110 dönümlük Sümerprak’ın da bir an önce bitirilmesi ve Malatya halkının hizmetine sunulması talimatını verdi.

Çiğdem Ekiz, Malatya’da faaliyet gösteren internet cafelerin daha fazla denetlenmesi gerektiğini belirterek Zabıta Müdürü Halil Fırat’a bu konu ile ilgili talimat verdi.

Sembolik Başkan Ekiz Yaşar Öncan İlköğretim Okulu yan tarafında bulunan hurdalığın kaldırılması talimatını da verdi.

Akın da konuklarına çeşitli armağanlar verdi.

MİLLİ EĞİTİM'DE..
Milli Eğitim müdürü Mehmet Bulut'un görevini ise Muhittin Özmumcu İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Emine Azercan Kahveci devraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız