SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Makamları Devraldılar

A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan dolayısıyla Malatya'da yönetim makamlarını bir süreliğine öğrenciler devraldılar. Vali, 2. Ordu Komutanı, Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü makamlarına oturan öğrenciler, çeşitli açıklamalarda bulundular, talimatlar verdiler.

"İMAJIMIZ ZEDELENDİ.."
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Malatya Valilik makamına oturan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Ahmet Bayat, yayınevi katliamının temelinin eğitim yetersizliği olduğunu söyleyerek, olayın Malatya'nın imajını zedelediğini ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, makamını Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ahmet Bayat'a devretti.

Valilik makamına oturan Ahmet Bayat, önce günün anlam ve önemi ile ilgili açıklamada bulundu ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Malatya'daki son olaylara değinen küçük Vali Bayat, "Malatya'daki olayın temeli eğitim yetersizliğidir. Eğitimin daha iyi safhada olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi. Sembolik Vali Bayat, polisin bu konudaki çalışması hakkında ise polisin elinden geleni yaptığını söyledi.

Valilik koltuğuna oturan Bayat, yayınevi olayının üzücü bir olay olduğunu belirterek, "Bu olay hepimizi çok üzdü. Malatya üzerine büyük bir leke aldı. Bu lekeyi üzerimizden atmak için Almanya'daki kardeş şehrimizden öğrenci getirmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Valilik makamındaki tören, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün Ahmet Bayat'a kitap hediye etmesi ile son buldu.

2. ORDU'DA..
2. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın makamına oturan I. Hasan Varol İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Bahri Polat, "Genç Türk çocuğu olarak, Türkiye'ye yararlı bir insan olarak yetişmek için sizlere söz veriyorum" dedi.

Yeşilyurt İlçesi Ortaköy İlköğretim Okulu'na yardım yapılması talimatını veren, sembolik komutan, "Bu okula yapacağınız yardım, aynı zamanda bir çok köydeki çocuğun da sevinmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

2. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ise "Türk Silahlı Kuvvetleri de halkının bağrından çıkmıştır. Onun çok doğal bir parçasıdır. Bugün belki sende şu anda sivil bir kıyafetle koltukta oturuyorsun ama yarın obürgün benim gibi bir üniformayla burada oturmayacağını kimsede söyleyemez. Çünkü bugün yetişkin olarak gördüğün bütün kişeler geçmişte senin yaşındaydı. Türk Silahlı Kuvvetleri gerçekten halkının huzuru için, yasaların da verdiği görevin bir parçası olarak elinden gelen herşeyi yapmaktadır. Bugün yurdumuzda gerçekten birliğimizi bütünlüğümüzü tehdit eden çeşitli tahrikler ortaya gelmiş, riskler ve tehditler mevcuttur. Ama Silahlı Kuvvetler bunların hepsiyle başedebilecek güçtedir. Bu mücadeleyide büyük bir başarıyla sürdürmektedir. Hiçbir vatandaşımızın da bundan en ufak bir şüpesi olmasın." şeklinde konuştu.

Öğretmen Fatma Küçük'ün de yer aldığı ziyaret sırasında 2. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, öğrenciye ve öğretmene, "Nutuk" kitabı ve kalem takımı hediye etti.

BELEDİYEDE..
Mehmet Topsakal İlköğretim Okulu öğrencisi Metin Arda Tatar, Belediye Başkanlığı görevini Belediye Başkanı Cemal Akın’dan bir süreliğine devraldı.

Belediye Başkanlığı görevini devralan Metin Arda Tatar yaptığı konuşmada, “Öncelikle Sayın Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın güzel kentimize çok önemli hizmetleri olmuştur. Malatya’mızı doğalgaza kavuşturdu, iki büyük alt geçit yaptırdı, kanalizasyon sorununu önemli oranda çözdü. Sayın Başkanımızın biz gençlere güvenerek koltuğunu emanet etmesinden son derece mutlu oldum. Bizlerde bu güveni boşa çıkarmayacağız” dedi.

Metin Arda Tatar, “Bende Başkanlığım döneminde başkanımızın eksik bıraktığı, yetiştiremediği çalışmalarını kaldığı yerden devam ettireceğim. Ayrıca Sayın Başkanımıza Sümer Park Alanı, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Şeker Fabrikası alanını Malatya’ya kazandırmak için yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Metin Arda Tatar, Gelişen Malatya’mızın yeni parklarla daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Malatya’mızın yeni yeşil alanlara kavuşturulması için ve dillere destan olan Yeşil Malatya’mızın daha da yeşil olması için çalışacağım. Çevre temizliği konusunda vatandaşlarımızın daha da bilinçlenmeleri için gerekli çalışmaları yapacağım” dedi.

Metin Arda Tatar daha sonra telefonla Asfalt Yol İşleri Müdürü Mehmet Mert’i arayarak asfaltı eksik olan okul bahçeleri ile ilgili bilgi aldı. Ayrıca Zabıta Müdürü Halil Fırat’a Gıda denetimleri ile seyyar satıcıların denetiminin daha sık yapılması yönünde talimat verdi.

Zabıta Müdürü Halil Fırat gıda denetimlerinin Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile beraber yaptıklarını, seyyar satıcıların denetimlerinin ise daha sık yapılacağını söyledi.

Görev teslimi sırasında konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Başkanımızın biraz önce söylemiş olduğu hizmetler Malatya halkı için yapılıyor. Trafik sorununu çözmek için çok katlı otopark inşaatları devam ediyor. En önemli hususlardan birisi sokakların temiz kalması ve kirletilmemesi bu yaştaki evlatlarımızın bilinçlenmesi halinde sokaklarında daha temiz kalacağı muhakkaktır. Ben Belediye Başkanımıza yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Metin Arda Tatar’a Kol Saati ve Mehmet Topsakal İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Cahit Polat’a kalem ve belediye yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti. Metin Arda Tatar’da Akın’a bir buket çiçek hediye etti.

MİLLİ EĞİTİM'DE..
Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Elanur Orhan da, Milli Eğitim Müdürlüğü makamını Mehmet Bulut'tan devraldı.

Orhan, okula gitmeyen çocuk kalmaması, daha iyi koşullarda eğitim ve öğretim görebilmeleri için çaba gösterileceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız