SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAKİAD Yeni Başkanını Seçti

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin (MAKİAD) 9. genel kurulu yapıldı. Yapılan seçimde başkanlığa Muzaffer Erşan seçildi. 
 
Anemon Otel'de gerçekleştirilen genel kurula, Malatya Valisi Ulvi Saran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ile Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile daire müdürleri ve dernek üyeleri katıldı.
 
Tek liste ile yapılan seçimde MAKİAD Başkanlığı'na Öznesil Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşan seçildi.
 
Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Tarımda da 4 milyar dolarlık ihracat oranından 13 milyar dolara geldik. Dünyada gayri safi milli hasıla açısından 11'incilikten 7'inciliğe geldik. Önümüzdeki ülkeler ise yüzölçümleri ve nüfus açısından bizden büyük olan ülkeler" dedi. 
 
Malatya Valisi Ulvi Saran, ülkenin kalkınmasında işadamlarının önemli katkısının yadsınamayacağını belirtti. Kamu idarecisi olarak atıl tesisleri ekonomiye kazandırmaya çalıştıklarına değinen Saran, kullanılmayan tekel depolarını müteşebbislere tahsis ederek 4 binden fazla kişiye istihdam olanağı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. 
 
Makiad Eski Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, "Son iki yılda Ürdün, Irak, ABD, Nijer gibi ülkelere toplam 12 iş gezisi düzenledik. Bu heyetlere 193 firma temsilcisi katılmıştır. Firma temsilcileri 965 ticari görüşme gerçekleştirmiştir. İki yıldan bu yana yaptığımız bölgesel iş forumları düzenleyerek 15 bin ikili iş görüşmesine imza atarak üyelerimizin iş bağlantılarını artırmasına katkı sağlamıştır. 120 olan üye sayımız iki yılda 300'e çıkmıştır. Ticari, sosyal ve kültürel çalışmalarımızın yeni yönetimle artarak devam edeceğine inanıyorum. 4 yılı kapsayan 2 dönemlik çalışmamızda elimizden geleni yapmaya çalıştık." ifadelerini kullandı. 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, "Malatya'ya ne kadar yatırım çekebilirsek, kentin kalkınmasına o kadar katkıda bulunabiliriz. Makiad ve bunun gibi sivil toplum örgütlerinin bu alandaki katkısını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. 
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz" deyimini hatırlatarak "Makiad ve çatı kuruluşu Tuskon'un dünyanın her yanında önemli çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bu kurumların hayata geçmesine vesile olan büyüğümüze de saygılarımızı selamlarımızı gönderiyorum. Türkiye'nin bugün en önemli sorunu işsizlik. İşsizlik de hükümetin uyguladığı projelerle her geçen gün düşüyor." diye konuştu. Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Türkiye ekonomisine paralel olarak Malatya ekonomisinin de büyüdüğünü dile getirdi. Bunda Makiad ve camiasının katsınının çok önemli olduğuna işaret eden Çalık, katkılarından dolayı işadamlarına teşekkür etti.
 
Genel kurulda Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu'ya günün anısına, Bursa Emniyet Müdürlüğüne atanan Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya ise kente sunduğu katkılardan dolayı plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız