SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAKİAD'da Yeni Yönetim

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:02
MAKİAD'da Yeni Yönetim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aktif iş Adamları Derneği (MAKİAD) Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlık görevini Suat Sarın devraldı. 

MAKİAD binasında gerçekleştirilen olağanüstü genel kurula; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, bazı kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile MAKİAD üyeleri katıldı.

MAKİAD Eski Başkanı Muzaffer Erşan’ın Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adaylığı dolayısıyla görevinden istifa etmesi nedeniyle gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda bir konuşma yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şehirlerin gelişmişliklerinin ürettiği değerlerle ölçülebileceğini kaydederek, “Bir kentin gelişmişliği o kentin nüfusunun çok olmasıyla ölçülemez. Bir kentin büyüklüğü, üretmiş olduğu değerlerle ve oluşturduğu markalarla ölçülebilir. Üretim ve istihdam alanları yeterli olmayan, işsiz sayısı her geçen gün artan bir şehrin, gelişmiş olması mümkün değildir. Bizler yani üreten insanlar, bir yandan üretkenliğin artırılması ve şehrimizin rekabet gücünün artırılması diğer yandan da sürdürülebilir bir kalkınma için çalışmalıyız” dedi.

5084 sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmasıyla ilgili çalışmalarda bulunduklarını anlatan Ağbaba, “Siyasetçilere çok önemli görevler düşmektedir. Haksız rekabete izin vermemeliyiz. Bu nedenle 5084 sayılı Teşvik Kanunu Malatya için önemliydi. Onun için bütün işadamları örgütleri bu konuda seslerini yükselttiler. Ben de bir Malatya milletvekili olarak üzerime düşeni fazlasıyla yaptığıma inanıyorum. TBMM’de 5084 sayılı yasanın gündemde kalabilmesi için, bu konuda bütün bakanlara, Malatyalılar adına ricada bulunduk. Ayrıca burada Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı işadamları toplantısından sonra 5084 sayılı kanunun süresinin uzatılmasıyla ilgili bir kanun teklifi verdik” diye konuştu.

Ağbaba’nın konuşmasının ardından yönetim kurulu faaliyet ve denetleme raporları okundu. Olağanüstü genel kurulda daha sonra seçime geçildi. Tek adayın liste verdiği olağanüstü genel kurulda Suat Sarın başkanlığa seçildi.

MAKİAD Başkanlığı görevine seçilen Suat Sarın, "Derneğimiz kurumsal yapısının oturmasıyla birlikte işlerimizin sistemli ve rahat olacağını düşünüyorum ama bunun ağır bir yük ve bunun bilincindeyiz. Derdimiz, iş dünyasının sorunları üyelerimizin ticaret hacminin gelişmesi, işadamlarının dışa açılması, ortaklık kültürü ve kurumsallaşmaları olacak. İnşallah çalışmalarımızı bu istikamette yoğunlaştırıp, üyelerimize, Malatya ve ülkemize bu alanlarda başarılı çalışmalar sunmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Suat Sarın başkanlığındaki MAKİAD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: “Abdullah Engin, Nurettin Karabekmez, Eyüp Kundaktepe, Kerem Günay, Tamer Demirel, Ramazan Yılmaz, Ahmet Gülçek, Şükrü Tuna, İsmet Topgül, Cemal Ravcı, Seyfettin Tay ve Sebahattin Kocaağa.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız