SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Makul Çoğunluk Yanımızda"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:32
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. 

Orduzu’da bulunan Nurettin Soykan Tesisleri’nde gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını AKP Malatya Eski Milletvekili İhsan Koca yaptı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından genel kurula katılanlara hitap eden Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, genel kurulda makul çoğunluğun yanlarında olduğunu ifade ederek, “Buradaki sayısal çoğunluk üzerinden Yeni Malatyaspor ve futbolun Malatya’daki kabul görmüşlüğünü bu şekilde özetleyebiliriz” dedi.

2012-2013 sezonunu kısaca değerlendiren Mumcu, “Sezonu çok talihsiz bir şekilde noktaladık. Yönetim olarak sezon başında ilk 5 hedefini koymuştuk. Ligi üçüncü sırada tamamlayarak, Play-Off’ta mücadele etme hakkını elde ettik. Play-Off’ta takımımızın tecrübesine ve ligde son 2 aydaki çıkışına hakikaten inanıyorduk. Ama bir maçla Play-Off’a veda etmek zorunda kaldık. Doğrusu üzüldük. Bizim üzüntümüz Malatya’da bu sonuna üzülen insanların sayısının çarpımı kadar büyüktür. Bu şehre bir başarı armağan etmeyi çok arzuladık. Doğrusu bize ağır geldi. Emeğimize, mesaimize, maddi ve manevi katlandığımız bütün maliyetlere karşı aldığımız sonuç bize ağır geldi. Belki kabullenmekte de biraz zorlandık. Sezon başından bu yana yaklaşık 1,5 yıldır görevdeyiz. Bütün hemşerilerimiz hep birlik, beraberliğe ve futbol üzerinden bir kardeşlik ortamı geliştirmeye yönelik çabalarımız vardı. Buna rağmen son maçta biz bile soğukkanlılığımızı yitirdik. Bu anlamda TFF tarafından PFDK’ya sevk edildik. Hafta içerisinde de gerekli itirazlarımızı da yazılı olarak TFF’ye yapacağız” diye konuştu.

Mumcu, yönetim olarak iyi niyet ve samimiyetle Malatya futboluna katkı sağlamak amacıyla çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Gerçekten samimiydik. Bunu bütün kalbimle söylüyorum. Aldığımız emanet ve görev sorumluluğu ağırdı. Çünkü son dönemlerde Malatya futboluyla alakalı özlem bir hayli yükselmişti. Ama 14 maçta 14 puan aldık. Bana göre ligdeki başarısızlığımızın temel noktalarından bir tanesi budur. İyi bir seri yakalayamadık. Hatalarımız ve eksiklerimiz olmuştur. Ama hiç kimse iyi niyetimiz ve samimiyetimizden şüphe etmesin. Bizim belki de şuan itibariyle başta taraftarımız ve medyamız olmak üzere teşekkür etmekten başka söyleyecek bir şeyimiz yok. Zira bence bu dönemde iyi bir ortam, birlik ve beraberlik yakaladık. Mutlaka eksikler ve hatalar olmuştur ancak biz kendi potamızda bunları hep olgunlukla karşıladık. Ben sezon boyunca gerek maçlara gelerek, gerek dualarıyla bizleri destekleyen bütün Malatyalı hemşerilerimize şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına yürekten teşekkür ediyorum.”

Malatya futbolu adına önemli bir haftanın eşiğinde olduklarını belirten Mumcu, “Haftaya da seçimli kongremizi yapacağız. Futbol sadece Malatya Belediyesi’nin sahiplenmesi gerekmemelidir. Futbola, bu işi sevenler, bu işin şehrin tanıtımında, ekonomisinde, hemşerilik kültüründe ne kadar önemli bir olgu olduğunu bilen insanların maddi ve manevi olarak hep sahip çıkmasını arzu ettik. Bu anlamda da birçok çağrımız oldu. Fakat her ne hikmetse şu ana kadar ve geçmişte bugün ki tarih itibariyle de maalesef ciddi oluşumlar hala yok. Tabi bu duruma üzülüyoruz. Çünkü Malatya’da futbol bu kadar sahipsiz olmamalı. Ve Malatya Belediyesi bugün itibariyle bir karar alsa ve “Biz Malatya futboluna kenardan ve cüzi desteklerle katkıda bulanacağız” dese sanırım kulüp sahipsiz kalacaktır. Şuandaki tabloyu üzülerek söylüyorum. “Kenardan, dışarıdan destek verelim” çağrılarımıza çok ciddi muhatap bulamadık. Bu haftada bekleyeceğiz. Muhatap bulur muyuz, bulamaz mıyız? Onu da bilemiyorum. Lütfen Yeni Malatyaspor’a yaklaşırken ve yorum yaparken olayın bu boyutunu hiç birimiz ihmal etmemeliyiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a ve en büyük sponsorumuz Esenlik şirketine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Aksi takdirde bu anlayış kendini ifade etmiş olmasaydı, belki de biz bugün 2. Ligde olsa bir futbol takımımız olmayacaktı. Ama bu gerçeği unutuyoruz. Biz bir görev ve emanet aldık. Bunu da en iyi şekilde icra etmeye çalıştık. Bu önemli detayı da lütfen kimse unutmasın” şeklinde konuştu.

Mumcu, haklarında asılsız eleştirilerin de yapıldığını ifade ederek, “Malatya Belediyesi son yıllarda Malatya futbolunun en büyük hamisi olmuştur. Bunun üzerinden siyaset geliştirmeye çalışan arkadaşlar var. Bunun üzerinden farklı kulvarlar açmaya çalışan arkadaşlarımız var. Malatya futboluna yazık olur. Konu futbolsa sadece futbolu konuşmalıyız. Konu futbol üzerinden birlik ve beraberlik ise hepimiz bu yönde çaba sarf etmeliyiz. Play-Off maçında ortaya koyduğumuz tepkiyi, insani duygular içerisinde yaptığımız refleksi, şov ve siyasete yönelik olduğunu yazan Malatyalı olduğu bile şüpheli insanlar var. Bizi bu davranışımızla suçladılar. İşte bunun karşılığı bu. Bu yüzden insanlar bir şekilde üzülüyor, kırılıyor ve güceniyor. Kendi aramızda bizi bu şekilde eleştiren insanlar var. Bunlar kesinlikle Malatyalı olamaz. Malatyalılık kimliklerinden ben şüphe ederim. Bizim 2 dakikadaki insani refleksimizi böyle yorumlayan insanları, futbol kamuoyuna ve Allah’a havale ediyorum. Oradaki samimiyetimizi bu şekilde aşağılayan insanları Allah’a havale ediyorum. Kelime bulamıyorum. O denli iğrenç yorum ve yazılar var. Ama ne olursa olsun bizim için makul çoğunluk önemli. Makul çoğunluk bizim yanımızda olmuştur” diye konuştu.

Mumcu, Malatya futbolu adına bundan sonraki sürecin daha güzel olması temennisinde bulunarak, “Ticaret ve Sanayi Odamızın kombine bilet karşılığında kulübümüze 35 bin TL’lik desteğinin dışında bir kuruş katkı olmamıştır. Manevi katkılar olmuştur. Başta Sayın Valimiz olmak üzere. Kendisine de teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onun dışında kimse yanımızda yer almamış, üstelikte bunun üzerinden söylemler geliştirmeye çalışmışlardır. Malatya futbolunda bunlar ileriki yıllarda konuşulacaktır. Tarih bunları da yazacaktır. Bazı hissiyatlarımızı da bastırarak konuşuyorum. Olan oldu. Geldiğimiz noktada şuan ki kongremizi çok daha farklı havada yapmayı arzu ederdik. Ama olmadı. İnşallah hakkımızda hayırlısı budur. İnşallah Malatya futbolunda bundan sonrası için daha hayırlın şeyler olur” dedi.

Mumcu’nun konuşmasının ardından Yeni Malatyaspor Kulüp Basın Sözcüsü Şahin Özer, kulübün gelir-gider tablosu ve yeni sezondaki tahmini bütçe hakkına bilgiler verdi.

Özer, 13.05.2012 ve 08.06.2013 tarihleri arasındaki gelir gider tablosunun 8 milyon 924 bin TL olduğunu kaydederek, Yeni Malatyaspor’un 2013-2014 yılı tahmini gelir ve gider bütçesinin 7 milyon 500 bin TL olarak açıkladı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından yönetim kurulu, idari ve mali açıdan, oy birliğiyle ibra edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız