SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mal Varlıkları Açıklansın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:01:33
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “yolsuzluk ve rüşvet” iddialarıyla ilgili operasyon üzerinden Başbakan Erdoğan ve hükümeti eleştirerek, “Dört bakanın siyasete girdiği günle şimdiki mal varlıkları kamuoyuna açıklansın" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Antalya’da partisi tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, Cam Piramit Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya salonda bulunan partililerin tezahüratları arasında İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Antalya milletvekilleri ile birlikte salona girdi. Programda konuşan CHP lideri, Güzel, güneşli bir günde, barış içinde olduklarını ama huzur içinde olmadıklarını söyledi. Seçimlerim önemine değinen Kılıçdaroğlu, “Bu seçimlerin kaderini siz belirleyeceksiniz, ülkenin insanları belirleyecek. Ya 19. yüzyılın karanlığına ya da 21 yüzyılın aydınlığına yürüyeceğiz, hep birlikte barış, huzur içinde güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE 2013 YILINDA İKİ ÖNEMLİ OLAY OLDU"

2013 yılında Türkiye’de iki büyük olay olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunlardan ilkinin Gezi Parkı olayları, ikincisinin de "yolsuzluk" soruşturması olduğun anlattı. Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk kolay bir olay değildir. Devletin bütün yasaları, kurumları yolsuzluklara karşı kurulmuştur. Bu sebeple yolsuzluk için şeytan üçgeni lazım; siyaset olacak, kirli siyaset, onun emrinde kirli demokrat ve kirli iş adamı olacak bu üç köşe taşını tutan insanlar biraya gelecek, şeytan üçgeni olacak. Bunlar olmadan yolsuzluk olmaz. Önce devleti yöneten siyaset kurumun başında olan insan dürüst olacak. O kirliyse aşağı doğru kirlilik gider, temizse temizlik zinciri aşağı doğru gider. Ülke hortumcu doldu, TBMM’de bütçe görüşülüyor 76 milyon yurttaşın vergileri konuşuluyor ama bu harcamaları denetleyen kurumun, yani Sayıştay’ın raporları TBMM’de yok, nereye harcandığını bu ülke bilmiyor. Buradan 76 milyon yurttaşa çağrı yapıyorum: Hepimiz vergi ödüyorsunuz çocuk doğduğu andan itibaren vergi öder mama, su alırsınız, otobüse biner telefonla konuşursunuz, hanımlar bulaşık yıkarken bile vergi ödersiniz. O zaman şu konuyu soracaksınız o zaman benim ödediğim vergiler nereye harcanıyor diye soracaksınız” dedi.

"SİYASAL İKTİDARIN, ALINAN VERGİLERİN HESABINI VERMEZSE SANDIĞA GÖMÜLÜR

Operasyona değinen CHP lideri, "Bir Bakanın oğlunun yatak odasında 1 değil, 2 değil, 6 değil para sayma makinesi çıkıyor. Hiç bir banka şubesinde 7 tane para sayma makinesi yok. Türkiye’nin en büyük yolsuzluk operasyonudur ama dünyanın da en büyük yolsuzluk operasyonu. Dünyada hiçbir kabinenin içinde çete oluşturulmamıştır. İlk kez Türkiye’de Bakanlar Kurulu içinde çete vardır ve de çete şu anda görev başındadır. Şimdi diyorlar ki bunu 'dış mihraklar yaptı'. Ben buradan Recep Tayyip Erdoğan’a dünyanın en basit sorusunu soracağım; o Bakan’ın oğlunun yatak odasına milyonlarca doları euroyu, kasaları dış mihraklar mı getirip koydu. Ben bunun cevabını bekliyorum. Hangi dış mihrat, o zaman sen de o dış mihrakın parçasısın. Neden buna izin verdin? 11 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. 'Devletin içinde çeteler var' diyorsun, 11 yıldır yönetiyorsun. Çete varsa Bakanlar Kurulunu toplar bakarsın, çete reisi kimdir diyorsan aynayla bakarsın, emin ol çete reisini göreceksin" ifadelerini kullandı.

CHP'YE DAVET 

"Hangi partiye o vermişse vermiş bütün vatanseverleri, çocuğunu geleceğini düşünenleri barış içinde yaşam için özlem duyanları herkesin, aşı işi olsun diyenleri, etnik kimlik ayrımı yapmayanları, inançlara saygılı olanları, bir orman gibi kardeşçe yaşamayı özleyenlerin hepsini CHP’nin çatısı altında bekliyoruz. Biz Halkın partisiyiz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Halkın partisinde yok başı açıkmış, başı kapalıymış bu olmaz, etnik kimlik olmaz, inanç ayrımı olmaz, tek hedefi halkın çıkarlarını savunmak, önce halkın zenginleşmesini sağlamaktır. Biz hiç kimsenin etnik kimliğiyle meşgul değiliz, herkesin kendi kimliği kendi şerefidir. Kimsenin inancıyla meşgul değiliz, biz onun çocuğu işsiz mi, hastanede tedavi oluyor mu , eğitim düzeyi iyi mi, Türkiye komşularıyla barış içinde yaşıyor mu, biz bununla ilgileniyoruz siyasetin görevi budur.” Dedi. Nazım Hikmetin Abidin Dino’ya söylediği “Mutluluğun resmin yapabilir misin” sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu “ Bunlar halkın mutluluğunun resmini yapamadılar ama yolsuzluğun resmini çok güzel yaptılar. Benim kültürümde Anadolu kültüründe bir şey var, utanma diye bir kavram var. Toplumun genel ahlak kurallarına ters düşünce utanırsınız, milletin önüne çıkmaz özür dilersiniz ama bu milletin bir ar damarı vardır. Fakat bunların ar damarı çatlamış" diye konuştu.

POLİSLERE SESLENDİ

Operasyonların çeteler tarafından yapıldığı sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Şimdi diyorlar ki 'bu işi çeteler yapıyor'. Ben merak ediyorum herbirimiz para kazansak alnımızın teriyle para kazansak, ne yaparız o parayı, bankaya yatırırız, istediğimiz zaman çekeriz. Alnımız açık gönlümüz açık, çünkü biz halka hizmet için yola çıktık. Helal paranın ayakkabı kutusunda yeri yoktur o haram paradır. Diyorlar ki, 'yakında kabinede revizyon yapacağız'. Yani 'bazı Bakanları değiştireceğiz', araya bu bakanları da ilave edecekler. Revizyon ne demek, bütün dünya ayağa kalkmış dört bakanın hakkında yolsuzluk iddiası, çocuklaır ile ilgili iddialar var. Dört bakanın 1 dakika orada kalmaması lazım. Sadece bakanlıktan mı hayır milletvekilliğinden de istifa etmesi lazım, bu milletin yakasından düşmen lazım" dedi.

Konuşmasına polislere ve savcılara da seslenen CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Buradan polis arkadaşlarıma savcı arkadaşlarıma sesleniyorum iktidarın polisi olmayın, zalimin polisi olmayın, yolsuzluk yapnaların polisi olmayın kul hakkı yiyenlerin polisi olmayın, halkın polisi olun. Sizin maaşınızı bu iktidar ödemiyor sizin maaşınız bu ülkenin 76 milyon insanının ödediği vergilerle ödeniyor, tüyü bitmemiş yetim senin aylığını ödüyor, eğer sen Recep Tayyip Erdoğan'ı dinleyip bu dosyaları kapatırsan, iki elimiz senin yakanda olacak polis kardeşim. Müslümanım diyorsan, temiz ahlaklıyım diyorsan bana bu millet aylık veriyor, ben de onu çocuklarımın rızkı için kullanıyorum diyorsan, görevim halka hizmettir diyorsan o zaman zalimin polisi olmayacaksın. O zaman halkın polisi olacaksın, halkın çıkarlarını savunacaksın, polis kardeşim. Arkadaşlarını görevden alabilirler, yerine başka arkadaşlar getirebilirler, ne olursa olsun, sen onurunu koruyacaksın sen kimliğini, devletin çıkarlarını, demokrasiyi koruyacak kimsesizlerin kimsesi olacaksın. Sen zalimin karşısında halkın yanında olacaksın polis kardeşim" dedi.

"SAVCILAR CUMHURİYETİN SAVCISIDIR, 76 MİLYON SİZİN ARKANIZDADIR"

Savcılara da görevlerini yerine getirmeleri ve kimseden çekinmemeleri çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu "Ve savcılar, adı üstünde hiçbir devlet memurunun önünde Cumhuriyet kelimesi yoktur. Cumhuriyetin Savcısı, devleti koruyan savcı, yolsuzluklara karşı mücadele eden savcı, savcı, zamlimin emir eri, sopası değlidir savcının maaşını da 76 milyon yurttaş ödüyor. Buradan o savcılara da sesleniyorum yürekli olun dik durun 76 milyon insan sizin arkanızdadır. Temiz Türkiye'ye ihtiyacımız var, bir siyasal iktidar hesap vermekten kaçamaz demokrasiyerde hesap vermek namuslu ve onurlu görevdir, namuslu olmayanlar hesap vermekten kaçarlar ben konuşurken bu kadar niye sert konuşuyorsun diyorlar ne söyleyeyim Allah aşkına , yolsuzluk yapana ne denir kul hakkı yiyene ne denir ben bu insanlara ne söyleyeyim yolsuzluğun çıkıyor namuslu adamsa, dürüst adamsa Allah'tan korkup kuldan utanıyorsa o koltukta bir saat bile oturmaması lazım, 'ben oturacağım diyor, otur kardeşim istediğin kadar otur, yediğin zehir zıkkım olsun otur oraya bakalım" diye konuştu.

"DÖRT BAKANIN MAL VARLIĞI KAMUOYUNA AÇIKLANSIN"

İktidara geldikleri takdirde ilk dört ay içinde siyasi ahlak yasasını çıkaracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Dört bakanın siyasete girdiği günle şimdiki mal varlıkları kamuoyuna açıklansın" dedi. Medyaya da çağrıda bulunan CHP lideri, medyaya da baskı kurulduğunu iddia etti ve bazı medya patronlarını eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP Antalya ilçe belediye başkanları isim isim açıklanarak kürsüye çağrıldı. İbradı adayı Serkan Küçükkuru , Korkuteli adayı Hüseyin Çil, Gazipaşa adayı Can Burak Özgenç, Kapez adayı Erdal Öner, Aksu adayı Cengiz Aldemir, Kumluca adayı İsa Gülse, Alanya adayı Şefik Türktaş, Elmalı adayı Mehmet Tufan, Finike adayı Ömer Çırpar, Gündoğmuş adayı Sami Yüksel, Kaş adayı Ali İhsan Benli, Kemer adayı Umut Güneş, Serik adayı Muhammed Konur, Döşemealtı adayı Turgay Genç ile kürsüde fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, salondan ayrıldı. Manavgat adayı Şükrü Sözen ise ismi okunmasına rağmen mazereti sebebiyle toplantıya gelemedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız