SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya 112'ye 9 Ambulans Desteği

0
Güncellendi - 2016-04-14 19:06:01
Malatya 112'ye 9 Ambulans Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı, 9 yeni son model ambulansı, Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne verdi. Ambulanslar, Yeşiltepe’deki 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı bir törenle hizmete alındı. 9 adet ambulansın hizmete girmesiyle birlikte Malatya’da 4 Adet paletli, bir tanesi Obez olmak üzere toplam 57 ambulansın toplam 31 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda 13 ilçeye hizmet vereceği kaydedildi.

Ambulans teslim törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkcinin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Milletvekili Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven, İl Sağlık Müdürü Nail Umay ile sağlık personeli katıldı.

Ambulansların teslim töreninden önce İl Sağlık Müdürü Nail Umay, Malatya’daki 112 acil sağlık hizmetlerine ilişkin bilgiler verdi.

Tüfenkci: Sağlıkta ciddi bir dönüşüm sağlandı

Daha sonra konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP’nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yaptığı hizmetlerle, dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke haline geldiğini söyledi. Özellikle sağlıkta yapılan hizmetlerin taraflı tarafsız herkes tarafından takdirle karşılandığını kaydeden Bakan Tüfenkci, “Sağlık alanında yapılan hizmetler en az dört beş kat arttı. Yapmış olduğumuz hizmetlerle taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir hizmet zinciri oluşturduk. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kuruluna gelecek olan Sağlıkta İyileştirme ve Yeniden Yapılandırma Yasası ile beraber bir takım eksikliklerin giderilmesi ve personele yönelik yapılacak iyileştirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci’nin konuşmasının ardından kurdela kesimi ile ambulanslar hizmete alındı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ÇİFTÇİ44 (8 yıl önce)
    Ambulanslar 2 Aya Yakındır Bekliyordu 112 nin bahçesinde ???
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖNCEDEN AMBULANS MI VARDI ŞUAN HERYER AMBULANS ALLAHA ŞÜKÜR BİR TELEFONLA KAPIMIZDALAR
    0
    0
    Yanıtla