SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya 12. Sırada"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:25
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ''Sağlıkta yapmış olduğumuz reformlar herkese, tüm insanlara dokundu. Yeşil kartlı hastadan en yüksek gelir seviyesindeki insanlara kadar sınır tanımadık'' dedi. 

Milletvekili Çalık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu'nca düzenlenen ''Sağlıkta Dönüşüm Süreci ve Sağlık Turizmi'' konulu Türkiye İstişare Toplantısı'na katıldı. 

MÜSİAD Malatya Şubesi'nin ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Çalık, bir sağlıkçı olarak sağlıkta yaşanan değişimden gurur duyduğunu dile getirdi. Dönüşümün hem dünyada hem de Türkiye'de gururla adından söz ettirdiğini belirten Çalık, herkesin ''yapılamaz'' dediğini başardıklarını ifade ederek, ''Sağlıkta yapmış olduğumuz reformlar herkese, tüm insanlara dokundu. Yeşil kartlı hastadan en yüksek gelir seviyesindeki insanlara kadar sınır tanımadık'' diye konuştu. 

Türkiye'de anne bebek ölümlerinin önlenmesinde önemli bir yol katedildiğini vurgulayan Çalık, ''Anne ölümlerinde 100 binde 15'lere inmiş vaziyetteyiz. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2025'te 100 binde 19'a iner dediği orana 2011 itibariyle ulaştık. Bebek ölümlerinde binde 7,7 inanılmaz bir oran. Gelişmiş ülkelere gidiyoruz, herkes tarafından bu çalışmalar model alınmak isteniyor'' dedi. 

Malatya'nın özellikle organ nakli konusunda önemli mesafeler katettiğini belirten Çalık, Türkiye'nin bütçesi görüşülürken de buradaki çalışmaların örnek gösterildiğini anlattı. 

Kentin sağlık turizminin başkenti olması gerektiğini dile getiren Çalık, hem üniversite hastanesi hem devlet hastaneleri hem de özel hastanelerin bu konuda rekabet içinde olduğunu, bu rekabetin başarı getireceğine inandığını söyledi. 

Malatya'nın sağlık alanında 2023'te tercih edilen bir merkez olması gerektiğini ifade eden Çalık, kentin sağlık alanında 12. sırada olduğunu ve ilk 3'e girmesi gerektiğini belirtti. 

Vali Vasip Şahin ise sağlığın herkesin üzerinde önemle durduğu konulardan biri olduğunu söyledi. Son 10 yılda sağlık konusunda şikayetlerin önemli ölçüde azaldığını, memnuniyetlerin de arttığını gördüğünü anlatan Şahin, sağlık çalışanları ile sağlık alanındaki değişim, dönüşüm sürecinin buna ciddi katkısı olduğunu kaydetti. Şahin, hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından, Başakşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Tokaç'ın moderatörlüğünde, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Dursun Aydın, Ekonomi Bakanlığı Devlet Yardımları ve Ar-Ge Dairesi Başkanı Özge Dumlupınar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Koordinatörü Muhittin Yıldırım ve Hospitadent Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selvi'nin katılımıyla, sağlık alanındaki değişim ve sağlık turizminin geliştirilmesi için yapılabileceklerin anlatıldığı panel gerçekleştirildi. 

Konuşmacılar, alanlarıyla ilgili mevzuatlar ve yapılan çalışmaları sunumlar eşliğinde anlattı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız