SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya 2023 Vizyonu İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:10:01
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın 2023 hedefi için sektörel alanlarda çalıştay yapmaya başladıklarını söyledi. 
 
Malatya TSO Meclisi Mart ayı toplantısı TSO Salonu'nda yapıldı. TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni TSO binasının kaba inşaatının yaklaşık 2.6 milyon TL'ye mal olduğunu söyleyerek, ince işi ise 18 Nisan 2012 günü ihale edeceklerini ve bunun içinde 2.5 milyon TL tutarında bir bütçelerinin bulunduğunu kaydetti. Erkoç, yeni hizmet binasının bu yılın sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. 
 
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kredi Garanti Fonu Malatya Şubesi'nin açılışının yapıldığını hatırlatarak, "Bu Malatya için önemli bir kazanımdır. Geçen yıl Kredi Garanti Fonu'nun Malatya'da açılmasını TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan talep ettik ve bu kurumumuz Malatya'da şubesini açtı. Kredi Garanti Fonu, 31. şubesini Malatya'da açtı. Özellikle Anadolu'daki iş dünyasının finansmana erişme noktasında çektikleri güçlükleri ortadan kaldırma adına, bir proje ile başvurduğunda, eğer bankaya vereceği ipotek ve teminatı yoksa proje Kredi Garanti Fonu tarafından değerlendiriliyor ve netice de o proje rantabl bulunursa, Kredi Garanti Fonu, bankadan alınacak kredinin yüzde 80'ine kefil oluyor. Bu önemli bir olay. Şimdiye kadar Malatyalı yatırımcılar Sivas, Diyarbakır ve Gaziantep'e gidiyordu. Bundan böyle kendi binamızın 3.katında hizmet verecek" dedi.
 
3. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsislerinin başladığını ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin yüzde 100 oranın da dolduğunu ifade eden Erkoç, "Son 3 yıllık bir süre içerisinde bizim Sanayi Bakanlığı'nda kullandığımız kredi tutarı 35 milyon TL'yi açtı. Bu yakın ilgli ve alakadan dolayı başta bakanımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısını kısa sürede tamamladık" şeklinde konuştu. Oda olarak 444 89 44 nolu telefon hattının hizmete girdiğini söyleyen Erkoç, "Türkiye'nin neresinden ararsanız, arayın, Malatya TSO'ya ulaşırsınız. Odamızın akredi de olması ve kurumsal hizmet noktasında önemliydi" diye konuştu. Malatya sanayisinin 2023 vizyonuna ulaşması için çalıştaylar başlattıklarını belirten Erkoç, "Ülke olarak 2023 vizyonu için bir hedef koyduk. Biz Malatya'yı 2023 hedefine nasıl taşırız diye sektörel konularda çalıştaylar başlattık. Bugüne kadar Su Ürünleri ve Madencilik ile ilgili çalıştaylar tamamlandı. Önümüzdeki günlerde tekstil ve kayısı konusundaki çalıştaylar devam edecek" şifadelerini kullandı.
 
Toplantıda, TSO Meclis Üyelerine ve TSO personeline çalışmaları anısına plaket verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız