SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya 22. Sırada"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:44:18
A- A+ PAYLAŞ

Trafik Şubesi tarafından, Malatya'da görev yapan 217 Fahri Trafik Müfettişi'ne yönelik olarak yapılan değerlendirme toplantısında, ayrıca bazı müfettişlere ve trafik kurallarına uyan sürücülere plaket ve ödül verildiği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Trafik kazalarının ve kaza sonrasındaki can ve mal kayıplarının önlenmesi, sürücülerin sürekli denetlendikleri algısının oluşturulması suretiyle trafik güvenliği ile can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla ilimizde 217 Fahri Trafik Müfettişi görev yapmaktadır.

Fahri Trafik Müfettişlerimize yönelik Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonunda bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapılmıştır. 

Toplantıda açılış konuşmasını Trafik Denetleme Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Müslüm KAHRAMAN yapmıştır.

Şube Müdürü konuşmasında; yapılan bilimsel araştırmalarda, trafik kurallarına uyan kişilerin, diğer yasalara da uyma oranının yüksek olduğunu ortaya koyduğu, dolayısıyla trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmış bir toplumda, asayiş ve diğer suçlarda da azalma meydana geleceğini, her şeyden önce, sürücü ve yayaların bilgi ve dikkatini geliştirecek geniş ve yaygın bir eğitim verilerek trafik kurallarına karşı ciddi bir vatandaşlık bilinci oluşturulması gerektiğini dile getirmiştir. Şube Müdürü KAHRAMAN, trafik sorununun çözümünde veya kazaların en aza indirgenmesinde 3 ana başlığın öne çıktığını, bunların %25 alt yapı, %60 eğitim,  %15 denetim ve diğer hususların etkin olduğunu, ilimize kayıtlı araç sayısının 121.245, sürücü belgesi sahibinin ise 240.564 olduğunu kaydettikten sonra ilimizin nüfusuna oranla araç yoğunluğunda 22. kaza istatistiklerine göre 25. sırada olduğunu vurgulamıştır.

Ayrıca 2012-2013 Eğitim dönemi içerisinde 50 okulda 15000 öğrenciye trafik ve yaya eğitimi, 15 kamu kurumunda görev yapan 1500 sürücüye trafik kuralları ve sürücü eğitimi verilmesi hedeflendiğini belirtmiştir. 

Toplantının devamında Fahri Trafik Müfettişleri’ne Karayolları Trafik Kanunundaki yenilikler ve görevin yürütülmesi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılmış, Fahri Trafik Müfettişlerine söz hakkı verilerek görüş ve öneriler dinlenmiştir. 

Toplantı sonunda Malatya trafiğinin iyileştirilmesi konusunda öneri ve çalışmalarda bulunan Fahri Trafik Müfettişlerinden M.Ç, A.H.ve E.A. ya Emniyet Müdürlüğü adına Plaket, Avşar sinemaları bileti ve Malatya Park yemek davetiyesi hediye edilmiştir.

Ayrıca trafik kurallarına uyarak örnek davranış sergilediği tespit edilen;

-Motaş Sürücüsü Hüseyin AVLAYAN’a Migros’tan 100 TL’lik alışveriş çeki, 

-Motosiklet sürücüsü Sadık ÇAKIR ve oğlu Hüseyin Mert ÇAKIR’a Migros’tan 75 TL’lik alışveriş çeki, 

-Otomobil sürücüsü Emre AK‘a Migros’tan 75 TL’lik alışveriş çeki hediye edilmiştir.

Malatya ilinin trafik açısından daha rahat ve güvenilir bir şehir olması noktasında Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak çalışmalarımız devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız