SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya 4. Bölgeden Çıkarılmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:40
'Malatya 4. Bölgeden Çıkarılmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen toplantıyla tekstilcilerin sorunları ele alınırken, teşviklerin iyileştirilmesi gerektiği dile getirildi. 

1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Remzi Yaşar, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Tekstil Komitesi'nin konuğu oldu. Burada bir konuşma yapan Yaşar, Malatya'da istenen düzeyde yatırım ve talep olmadığını söyledi. Yatırımcıların şehre gelmesi ve yatırımlarına devam etmesi için teşviklerin iyileştirilmesi ve devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, “Malatya teşvikte 4. bölgede. Fakat yatırım organize bölgede yapılırsa 5. bölge kapsamında değerlendiriliyor. Desteklerden faydalanma durumu var” dedi. 

Malatya'nın yeni teşvik yasasında 4. bölgede olmasının dezavantaj olduğunu vurgulayan Yaşar, yatırımcıları çekecek uygulamalar yapılması gerektiğini dile getirdi. Yaşar, “Bir diğer husus 5084 paketidir. Bu firmaların yükünü hafifleten, enerji, SSK ve vergi desteği olan bir paketti. Fakat bu paket kaldırıldı. Bu paketin yerine yeni teşvik yasasına firmaları rahatlatacak maddeler eklenebilir. Enerji, vergi, SSK, ve makine desteğine kadar yatırımcıya destek olunması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu. 

MAKİAD üyesi Sebahattin Kocaağa ise, ''Bu paketin kalkması bizi mağdur ediyor. Dolayısıyla firmalara yansıması oldu. Yeni teşvik yasasına enerji desteğinin, stopajın ve işveren payının her sektör için geçerli olması gerekir. Diğer husus olarak Malatya'ya daha fazla yatırımcı ve yatırım bekliyorsak Malatya'nın 4. bölgeden çıkarılması gerek'' şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız