SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya 5'inci Sırada"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da su ürünleri için 2 milyon 311 bin 595 TL destek verildiği bildirildi. 

Malatya'nın alabalık yetiştiriciliğinde 5'inci sırada olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Su Ürünleri üretimi Ülkemizde son yıllarda hızla gelişmektedir. İlimiz de özellikle alabalık üretimi açısından bu hıza ayak uydurmuş ve önemli bir sektör haline gelmiştir. Alabalık yetiştiriciliğinde son beş yılda yapılan çalışmalar neticesinde İlimiz, 2012 yılı TÜİK rakamlarına göre İç sularda Alabalık üretiminde 5. sıraya yükselmiştir.

İlimizde 2014 yılı Haziran ayı itibariyle 32 adet kara ve 45 adet barajda olmak üzere toplam 77 adet Yetiştiricilik belgesine sahip tesis bulunmaktadır. Bu tesislerin toplam kapasiteleri 14.154 ton/yıl’a ulaşmıştır. 2013 yılı alabalık üretim miktarı 4.500 ton/yıl olarak gerçekleşmiştir. İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yapılan denetimler sonucunda2013 yılında: desteklemeden faydalanan tesis sayısı 50 adet, desteklemeyi hak eden üretim miktarı 3.804 ton/yıl ve destekleme miktarı da 2.311.595 Tl olmuştur. 

12 Nisan 2014 tarih ve 28970 sayılı resmi Gazetede yayımlanan 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı “2014 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” gereğince alabalık için kilogram başına 0,65 TL ödeme yapılacağı belirtilmişti. 

Bu kapsamda 2014 yılına ait desteklemeler için geçerli olmak üzere; 7 Haziran 2014 tarihinde “Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği” (Tebliğ No: 2014/27) yayımlanmıştır. Tebliğ gereğince yetiştiriciler;

Büyüme süresi dikkate alınarak yavru ve satış faturaları ile yem faturaları müracaat dilekçesi ile birlikte tesisin bulunduğu ilçe müdürlüğüne başvuracaktır.

Desteklenecek ürün miktarı, 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen 500.000 kg/yıl ile sınırlı olup 250.000 kg/yıl’a (250.000 kg dahil) kadar olan kısmına birim fiyatın tamamı, 250.001-500.000 kg/yıl (500.000 kg/yıl dahil) olan kısmı için birim fiyatın yarısı destekleme kapsamındadır.

2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında yapılan destekleme ödemeleri kamu kaynağı olduğundan hakediş sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz/icra ve temlik işlemleri yapılmayacaktır.

Yukarıda bazı önemli kısımlarından bahsedilen tebliğin, Su Ürünleri desteklemeleri ile ilgili değişiklikler ve uygulamalar hakkında ilimizdeki Su ürünleri yetiştiricileri, Serbest Su Ürünleri Mühendisleri, Malatya ili Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve İlçe Müdürlüklerinde desteklemede görevli personellere, İl Müdürlüğümüz teknik personellerince önümüzdeki günlerde seminer düzenlenecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız