SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Adına Çok Güzel.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:21:12
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli vesilelerle yolu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’ne düşen vatandaşlar mutlaka kendilerine uygun bir alan bularak galerinin müdavimi oluyorlar. 

Daha önce kız çocuklarını kurslara getiren Mehpare Oflaz, Sanat Galerisi’ne gelen binlerce vatandaştan biri. Galeriye geldikten sonra kendisinin de ilgisini çeken kursları inceleyen Oflaz, 8 aydır resim kursuna devam ediyor. 

8 yaşındaki kız çocuğu ile birlikte resim kursuna katılan Oflaz, “4 yıldır başta Sanat Merkezi olarak hizmet veren daha sonra Sanat Galerisi’ne taşınan Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarına kızlarımı getiriyorum. 2 kızım önce el sanatları, şimdi de piyano ile resim kurslarına kaydoldular. Ben de 8 aydır hobi olarak resim kursuna geliyorum. Çok memnunum. İnsanların buralardan faydalanmasını isterim. Muhteşem bir şey yapmışlar. Malatya adına çok güzel hizmetler bunlar. Teşekkür ederim” dedi.

Ortaokul öğrencisi Şeydanur Memiş ise “1 aydır resim kursuna geliyorum. Resim yeteneğimin gelişmesine çok etkisi oluyor. Buraya emekleri olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversiteye hazırlanan Ayça Doğan da kurslardan dolayı memnuniyetini dile getirerek “1.5 yıldır resim kursuna geliyorum. Bu kurs, gerçekten benim resme olan ilgimi artırdı. İlk başta buraya hobi amaçlı geldim; şimdi bunu ileride mesleğe dönüştürmeyi düşünüyorum. Yani Resim Öğretmeni olmak istiyorum. Bunu gerçekleştirmek için tüm çabamı göstereceğim. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bu kursun açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Devlet Demiryolları Emeklisi Fikret Tata, hobi amaçlı olarak 5 aydır resim kursuna katıldığını anlatarak, “Daha önceki yıllarda evde resimle uğraşıyordum ama buraya gelmenin çok artısı oldu. Malatya Büyükşehir Belediyemizin Sanat Galerisi gerçekten takdire şayan. Çeşitli sanat dallarında çok güzel hizmetler var. Buradan memnunum. Gerçekten güzel bir ortam. Ücretsiz olarak faydalanıyoruz bu tesislerden. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hizmetlerin devamını dilerim” diye konuştu.

Emniyet teşkilatında çalışarak Başkomiserliğe kadar yükselen ve sonrasında emekli olan Mahmut Yücel, Sanat Galerisi’ne olan beğenisini dile getirdi. 

Spora da ilgisinin olduğunu anlatan Yücel, “Emekli olduktan sonra bir çok branşta ne kadar spor yaptıysam da yine de boşlukta hissettim kendimi. Bir şey yapmam gerekiyordu. Bir müzik veya resim gibi bir uğraşın içinde olmam gerekiyordu. Kahvede Pişti Oyunu oynamaktansa böyle uğraşları daha iyi gördüm” dedi. 

Eşinin yönlendirmesiyle resim kursuna geldiğini ifade eden Yücel, “3 ay gibi kısa bir dönemde resim yapma kabiliyetim ortaya çıktı. Bazı kabiliyetlerim var ama resim yeteneğimin bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum. Sağolsun Belediye burada koskocaman bir ortam yaratmış. Çok çeşitli kurslar var. Takdir ediyorum. Çünkü burada çok sayıda genç var; bu kurslardan yararlanıyorlar. Güzel Sanatlar Liselerini, Fakültelerini kazanıp gidenler var. Yaşlısı, genci hepimiz bu işi burada devam ettiriyoruz. Belediyemize teşekkürü borç biliyorum” şeklinde konuştu.

Mahmut Yücel, eserlerini; Sanat Galerisi’nde kursları inceleyen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay’a da anlatarak teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız