SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Adına İki Federasyon Doğru Değil"

0
Güncellendi - 2017-11-02 03:24:35
A- A+ PAYLAŞ

  • Arapgir derneklerinden ciddi eleştiri.. Malatya Günleri'ne davet almayan derneklerin toplantısında, Malatya adına tek çatı sivil toplum örgütü olması gerektiği dile getirildi

Arapgir Kültür Derneği'nce düzenlenen 2.Dönem Dernekler Toplantısı İstanbul'da yapıldı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, Malatya adına farklı federasyonların faaliyet göstermesini eleştirdi ve "Malatya adına kurulu iki federasyon kuruluşunun Malatya'ya hizmet edemediğini düşünüyoruz."dedi.

Toplantıya ilişkin olarak dernekten şu bilgi verildi:

"Arapgir Kültür Derneği tarafından düzenlenen 2017 2.dönem dernekler toplantısı Fındıkzade Evrim Restaurantta yapıldı.

Toplantıya Arapgir kültür derneği ile birlikte İstanbul da bulunan 24 köy derneğimizin başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantının ana gündemi Arapgir derneklerinin Malatya dernekleri,vakıf ve federasyonlarının yapılanması ve faaliyetleri ile ilgili görüş ve düşünceler paylaşıldı. Ayrıca önümüzdeki günlerde Arapgir Kültür Derneği danışma kurulunun yanı sıra İstanbul-Ankara-İzmir-Malatya Arapgir dernek idarecilerinin, Arapgir Kaymakamı, Arapgir Belediye Başkanı ve iş adamlarımızın davet edileceği geniş kapsamlı toplantının yapılması görüşüldü.

Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin toplantı sonrası yaptığı açıklamada 'Toplantıda Arapgir in merkez ve köylerimizdeki sorunları, son 1 yıl içerisindeki derneklerimizin faaliyetlerini konuştuk. Merkez ve köylerimizdeki sorunlar ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi,Malatya Valiliği, Arapgir Belediyesi ve Arapgir Kaymakamlığı ile yapılacak iş birliği hakkında konuşuldu ve işbirliğinin daha da artırılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Malatya adına kurulu Malatya Eğitim Vakfı, Malatyalı İşadamları Derneği, Malatya Sivil Toplum Birliği, Malatya Dernekler Federasyonu ile derneklerimiz arasındaki ilişkiyi görüştük.

Malatya Eğitim Vakfı ve Malatyalı İşadamları Derneği ile ortak eğitim projelerimizin (yükseköğrenim burs projeleri) devam etmesi teyit edildi.

Bu anlamda Malatya adına kurulu iki federasyon kuruluşunun Malatya'ya hizmet edemediğini düşünüyoruz. Malatya ve ilçelerinde tek çatı sivil toplum örgütünün önemini vurguluyoruz. İstanbul'da yapılan Malatya tanıtım günlerinin Malatya Dernekler Federasyonu tarafından yapılmasını doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi Malatya Valiliği öncülüğünde yapılmasının daha doğru olacağı tüm Arapgir derneklerimiz tarafından özellikle dile getirilmiştir.

Ayrıca İstanbul'da 1-5 Kasım'daki Malatya Tanıtım Günleri'ne Arapgir kültür derneği davet edilmemiş ve bilgilendirilmemiştir.

Arapgir Kültür Derneği, köy derneklerimiz ile Malatya Sivil Toplum birliği ve Malatya Dernekler Federasyonu ile Arapgir derneklerimizin herhangi bir üyelik bağı ve sorumluluğunun bulunmadığını özellikle belirtmek istiyoruz.'dedi."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız