SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Adını Kullandırmayın!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:53:19
A- A+ PAYLAŞ

"Malatya Platformu" adıyla gerçekleştirilen oluşuma tepki gösteren ve Vali ile Belediye Başkanının, Malatya'nın adının kullanılmasına izin vermemesini isteyen, Malatya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eski başkanı ve TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Bahadır Altaş, "Masa başında oturup kimse bu şehri dizayn etmeye kalkışmasın."dedi.

Türkiyem TV ve TV Malatya'da "Hülya Kaya İle Güne Bakış" programına katılan Altaş, kısa bir süre önce oluşturulan "Malatya Platformu" ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Şimdi bir şeyi çok iyi tespit etmek lazım. Malatya ismi özel mi? Özel. O zaman Sayın Valimizden ve Sayın Belediye başkanımızdan şunu rica ediyorum. Özel olan bir ismi Malatya’yı birilerinin kamuflaj aracı olarak kullanmasına izin vermesinler. Çok net olarak söylüyorum. Şimdi siz yasal olarak, Malatya ismini her önüne gelen, yapmış olduğu icraatın önüne koyarsa o zaman Malatya ismi özel olmaktan çıkar. Kamuflaj aracı olarak kullanır.

İkinci konu şu: Birileri bu şehri bulundukları yerden dizayn etmeye çalışırsa bu da yanlış olur. Geçmişte bunların denemesi yapıldı. Çokça yapıldı. Masa başında oturup kimse bu şehri dizayn etmeye kalkışmasın. Ben her zaman söylüyorum. Ortak akıl diye bir şey yoktur. Ortak akıl, iradesi olmayan insanların, iradesi olan insanlara biat etmesidir. Çok açık ve net söylüyorum: İradeli insanlar aklın yolunu tercih ederler. İnancımızda bunu ortaya koyuyor.

Bu şehirde o kadar çok bilgi kirliliği var ki,  bu şehri kurtarmaya kalkışan o kadar çok şövalyeler var ki, sonuca baktığınızda ortada bir şey yok! Bundan iki yıl önce bir proje hayata geçirip bu şehrin eğitimini dizayn etmeye kalkışıyorsunuz, düzeltmeye kalkışıyorsunuz, hiçbir sonuç elde etmeden bu sefer farklı bir noktadan bu şehri dizayn etmeye kalkışıyorsunuz.

Birde şunu vurgulamak istiyorum. Genelde de ben okuduğum kadarıyla, Kent Konseyi ile karıştırılıyor. Kent Konseyi çok farklı bir yapı. Malatya Platformu dediğiniz zaman bu çok genel bir kavram. Yani genel kavramları siz bu şekilde kullanamazsınız. Sadece Malatya özelinde değil yani sizin gelecek için bir projeniz varsa bunun adını koyarsınız ve bu bunun projesidir dersiniz.

Onun dışında basına yansıdığı kadar bakıyorum; o masa etrafında oturan insanların Malatya’nın bugün yaşadığı sorunlarla ilgili irade koyabilecek güçleri var mı?  Vagon Onarım Fabrikası bugün parça parça satılıyor. Nerede bu arkadaşlarımız? Hani bizim hayallerimiz satılıyordu? Yani Malatya’nın gerçek sorunları dururken siz yeniden sorun yaratmanıza gerek yok. Ben bunu dile getirdim. Türkiye’de iki cumhurbaşkanı çıkarmış bir şehiriz. Malatya platformu olarak bugün siyasilerin her türlü ortamda yani söylemek istemiyorum ama çirkin olan söylemlerle karşı karşıya kalan bir İsmet İnönü’ye sahip çıkabilecek misiniz? Turgut Özal’ın isminin bulvardan kaldırıldığı zaman belediyeden bunun hesabını sorabilecek misiniz?  Bir yıldır kimseden ses çıkmıyor. Peki bunları yapmayacaksanız o zaman o platforma Malatya Platformu demeyin. Ahmet’in veya Mehmet’in platformu deyin.

Bu konuda ben şahısları söylemek istemiyorum. Ben sadece iki kişiden hassasiyet bekliyorum. Sayın Valimizden ve Sayın Belediye Başkanımızdan. Malatya ismi çok özeldir. Birilerinin bu şehri dizayn etmesine, bu şehrin ismini belli projelere kamuflaj aracı olarak kullanmasına müsaade etmesinler. Hakikaten ben üzülüyorum. Malatya olarak biz bir araya gelmemiz gerekiyorken farklı ayrışmalara gidiyoruz. Malatya’nın sorunu için farklı noktalara gidiyoruz. Siyaseten birileri bizi dizayn etmeye çalışıyor. Olmaz. Olmamalı. Malatya Büyükşehir olmuş. Büyükşehir olan bir şehirde, sınırları taa Pütürge’ye dayanacak olan bir şehrin şehir merkezinde Vagon Onarım Fabrikası satılıyor ve bu şehirde ses yok. Şimdi bu fabrika 5 milyon TL’ye, 10 milyon TL’ye satılınca Türkiye Cumhuriyeti kurtulacak mı? Ama Malatya’nın, şehrimizin geleceği gidiyor. Gelecekte Malatya’nın şehir merkezi orası olacak. Neden buna sesimiz çıkmıyor. Bu Malatya Platformunu oluşturan arkadaşlarımız neden bu konuda bugüne kadar bir görüş beyan etmedi?

Yani Malatya’nın bu kadar sorunları varken siyaseten bakmak zorunda değilsiniz. Eğer onun adını Malatya koyuyorsanız kalkıp bunu da ifade edeceksiniz. Aslanlar gibi söyleyeceksiniz. Hiçbir şeyi kamufle etmeyeceksiniz ve bulunduğunuz yerden de Malatya’yı dizayn etmeye kalkmayın. Eğer buna kalkışırsanız bunun sonucu da başarısızlık olur. Bu tür projeler başarısız olursa gelecek nesillere de kötü örnek olursunuz. Güvensizlik olur. Bir projede başarısız olursanız, kusura bakmayın bu işi ben bilmiyorum deyip bilenlere engel olmayacaksınız. Bu tür şeylere prim verilirse Malatya çözümsüzlüğe gider."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız