SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Adliyesi de Farklı Değil!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:12:41
'Malatya Adliyesi de Farklı Değil!'
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), aralarında Malatya’nın da bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde daha önce görev yapan hakim ve savcıların, bu illerdeki ihtiyacın hızla artması nedeniyle 2012 yılı Yaz Kararnamesi’nde yeniden aynı bölgeye atanabileceklerini duyurdu. 

Bazı hakim ve savcıların ‘Daha önce Doğu Anadolu / Güneydoğu Anadolu’da çalıştım. Tekrar buralara atanma ihtimalim var mıdır?’ sorusu üzerine yapılan HSYK açıklamasında, önceki yıllarda olduğu gibi yayınlanacak yeni kararnamede de atanılacak yerler belirlenirken hakim ve savcıların taleplerinin öncelikle göz önünde bulundurulacağı, ancak talep kriterinin yanı sıra ihtiyaçlar, hâkim/savcıların önceki görev yerleri ve sicil ve terfi durumlarının bir bütün halinde değerlendirildiği ifade edildi.

Doğu Anadolu / Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerin hızlı bir şekilde büyümesi ve buraların artan iş yüküne paralel hâkim/savcı ihtiyacının da her geçen yıl artış gösterdiği vurgulanan açıklamada, daha önce bu bölgelerde görev yapan hakim ve savcıların yeniden bölge şehirlerine atanabileceği kaydedildi,

Malatya Adliyesi’ndeki Tablo da Diyarbakır’dan Farklı Değil

HSYK açıklamasında Doğu Anadolu / Güneydoğu Anadolu şehirlerindeki hakim ve savcı ihtiyacının hızla artışı Diyarbakır Adliyesi örneği üzerinden anlatıldı ve aralarında Malatya’nın da bulunduğu 1. Bölge İlleri’nde hakim ve savcı ihtiyacından kaynaklanan sıkıntının Diyarbakır Adliyesi’ndeki tablodan farklı olmadığı belirtildi.

HSYK açıklamasında şöyle denildi: “2000 yılında Diyarbakır ilinde 17 Cumhuriyet savcısı görev yapmakta iken, 2012 yılında planlanan ilave Cumhuriyet savcısı sayısı ile birlikte Diyarbakır Adliyesi’nde en az 59 savcının görev yapması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Aynı şekilde, 2000 yılında Diyarbakır Adliyesinde 20 hâkim görev yapmakta iken, 2012 yılındaki ilavelerle Diyarbakır Adliyesi’nde en az 67 hâkime ihtiyaç bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu bölgelerdeki diğer birinci bölge iller olan Malatya, Şanlıurfa, Erzurum ve Elazığ Adliyelerinde ortaya çıkan tablo da Diyarbakır’dan farklı değildir”.

Hakim ve Savcılar 2. Defa Doğu ve Güneydoğu İllerine Atanabilir, Çünkü İhtiyaç 10 Yılda 3 Kat Arttı

Doğu ve Güneydoğu’da bulunan şehirlerin hâkim/savcı ihtiyacının on yılda yaklaşık üç kat arttığı görülmekte iken, geçen bu süreçte hâkim/savcı sayısının bu oranda artmadığına vurgu yapılan açıklamada, önceki yıllarda bu bölgelerde görev yapan hakim ve savcıların artan ihtiyaçlar nedeniyle 2. defa bu bölge şehir adliyelerine atanabileceği belirtildi. Açıklamada konuyla ilgili olarak Ekim ayı sonrasında çıkan kararnameler örnek gösterildi ve şöyle denildi: “Yine belirtmek gerekir ki; 25.10.2011 tarihinden sonra çıkarılan kararnamelerde, Doğu Anadolu / Güneydoğu Anadolu’daki birinci bölge illere toplam 119 hâkim ve Cumhuriyet savcısının ataması yapılmış olup, bu meslektaşlarımızdan 98’i daha önce yine bu bölgelerdeki adliyelerde çalışmışlardır. Bir diğer ifadeyle son dönemde Doğu ve Güneydoğu’daki birinci bölge illere atanan 119 meslektaşımızın 98’inin ikinci kez Doğu ve Güneydoğu illerine atanmalarına ihtiyaç duyulmuştur”.

Haber: Niyazi DOĞAN 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız