SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya ADSM'de Sıkıntılı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Gökmen Kenan Özdal, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden (ADSM), diş hastalarının sevk edilmesinde sıkıntıların olduğunu söyledi.

Diş Hekimleri Odası'nda bir basın açıklaması yapan Özdal, Türkiye'de sağlık sisteminin çok büyük yenilikler getirdiğini kaydederek, "Bu değişikliklerden biri de Diş Hekimliği Hizmetlerinin Yeniden Yapılandırılmasıdır. Türkiye'de diş hekimliği yetersizliği nedeniyle sıkıntılar var. Kamu son yıllarda bu sıkıntıyı gidermek amacıyla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adı altındaki oluşumlara yer verdi. Büyük şehirlerde bir tane bu merkezlerden kuruldu. Malatya bu konuda geç kalınmış illerden biri. Çünkü, Malatya'da bu merkez için yer sıkıntısı var. Diş hekimi 34 olmasına rağmen bu merkez çok küçük bir alanda hizmet vermeye çalışıyor" dedi.

Özdal, ADSM'lerdeki yetersizlikler nedeniyle vatandaşların iyi hizmet alamadıklarını ifade ederek, "Memleketimizdeki insanların çok büyük diş problemleri var. Büyük bir şehir konumunda olan Malatya'nın diş sağlığı hizmetlerini ADSM'de halledebilmesi mümkün değil. Çünkü, hem doktor sayısı yetersiz hemde yer problemi yüzünden sıkıntı yaşanıyor. Malatya'da insanların ağız ve diş sağlığı konusunda yeterince yararlanmalarını istiyoruz. İnsanlar ADSM'de çok birikiyor ve ADSM'den sevklerde çok büyük sıkıntılar var. Biz bu konu hakkında görüşmeler yaptık. Bu sıkıntıyı yaşayan birkaç ilden biri Malatya. Sevklerin açılmasını istiyoruz. Ancak, bu durumda ADSM'nin böyle bir uygulamasıyla hastalara yeterince hizmet uygulayamayız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız