SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya AKP'de İlk Adım 6 Bin..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanlığı'na atanan Bülent Tüfenkçi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Mustafa Şahin’in milletvekili aday adayı olma gerekçesiyle il başkanlığından istifasıyla boşalan koltuğa atanan Av. Bülent Tüfenkçi, yerel basın yöneticileri ile tanışma ve görüş alış verişinde bulunma amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Dede Korkut tesislerinde düzenlenen ve il başkanı Tüfenkçi’nin yanı sıra il başkan yardımcıları, merkez ilçe başkanı Celal Ekici ve kadın kolları yöneticileri ile çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda il başkanı Tüfekçi basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tüfenkçi, kendisinin göreve yeni atanması nedeniyle basınla tanışma ve istişare için bir araya geldiklerini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Tüfenkçi 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için Genel merkezin aday adayı olacaklardan 3 bin TL aday adaylık ücretinin belirlediği, il teşkilatı olarak da 3 bin TL'de makbuz karşılığı bağış aldıklarını, böylece milletvekilliği aday adaylarından toplam 6 bin TL alındığını belirtti.

Basın mensuplarının; İl başkanı olduktan sonra da Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nin avukatlığını bırakıp bırakmayacağıyla ilgili sorusuna Tüfenkçi, " Size göre bırakmalı mıyım?” dedikten sonra “TSO resmi bir kurum değil, yaklaşık 15 yıldır avukatlığını yapıyorum. Esenlik şirketinin avukatlığını da 1.5 yıldır sürdürüyorum. Biliyorsunuz il başkanlığı görevi gönüllülük işidir. Geçinmemiz için mesleğimizi de sürdürmek zorundayız. Onun için bırakmayı düşünmüyorum” diye yanıtladı.

Basın mensuplarının “Uzun süredir partinin değişik organlarında görev yapıyorsunuz. Malatya’nın bilinen sorunları dışında sizin hazırladığınız bir sorunlar dosyası var mı?” sorusuna, Tüfenkçi “ AKP olarak zaten dosyalarımız var. Onun dışında ilimizin çevre sorunları ve ulaşım(trafik) sorunlarına önem vereceğiz” şeklinde yanıtladı.

Tüfenkçi, daha sonra basın mensuplarına “Partimizin 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimleri için milletvekili aday profilinin nasıl olması gerektiği" yönünde fikirlerini sordu..

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “12 Haziran seçiminde, bakanlık yapabilecek kapasitede adaylar beklediklerini” ifade etti. Bir diğer basın mensubu da “Şu an milletvekili olan bir sivil toplum örgütü yöneticisi 1990’lı yılların sonunda ‘Vagon Onarım Fabrikasını ya yakalım ya yapalım’ yönlü ifadeleri vardı. Bu yönetici 4 yıldır milletvekili olmasına rağmen Vagon onarım fabrikası hala aynı şekilde. Biz, Malatya’da viyadüklerde, alt geçitlerde Karayolları yöneticileri gibi objektiflere poz veren değil, Ankara’da, ilimizin sorunlarını takip eden ve bu sorunların giderilmesi için çalışacak milletvekilleri” istiyoruz diye görüşlerini ifade edince, İl başkanı Tüfenkçi; “O milletvekilleri de sevinçlerini ifade etmek için objektiflere poz vermiştir” diye karşılık verdi.

Bir basın mensubunun ağaç katliamlarının ve çevre sorunlarının had safhaya ulaştığını belirten konuşmasına Tüfenkçi, “Bu soruların muhatabı belediyedir” deyince bir başka basın mensubu da “ Bizim görevimiz yazmak, söylemek. Siz de bir sivil toplum kuruluşusunuz. Üstelik iktidar partisinin yerel örgütüsünüz. Bizim yazdıklarımız ve söylediklerimizin takipçisi de siz olacaksınız”. şeklinde araya girdi. Basın toplantısı karşılıklı sohbetlerden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız