SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Alevi Araştırma Merkezi Açıldı

0
Güncellendi - 2016-01-11 17:49:03
Malatya Alevi Araştırma Merkezi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu adına; Alevi Araştırma Merkezi açıldı.

Açılışa Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu üyesi 3 Alevi Vakfı, 13 Alevi Derneği ve 38 Alevi Köy Derneği Başkan ve yöneticileri yanında alevi dedeleri ve bazı siyasi parti temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılış konuşmasını platform sözcüsü Duran Özkan yaptı. Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Kültür Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba birer konuşma yaparak gündem değerlendirmesi yaptılar.

al2Platform adına Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ise, platformun kuruluş süreci ve bu merkezin çalışmaları hakkında bilgiler sundu. Ünverdi ‘Plartform kuruluş amacı: Alevilerin haklarını almak, birliği, barışı ve kardeşliği sağlamak için Malatya'da faaliyet gösteren 54 Alevi Vakıf, Dernek ve Köy Derneklerden teşekkül platform; büyük bir özveri ile 3 yıldır faaliyet yürütmektedir. Bin bir emek ve çaba ile büyüttüğümüz ve bugüne taşıdığımız Platformu, kurumsallaştırmak ve faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürüte bilmek için bir merkeze ihtiyacımız vardı, İşte bugün bu faaliyetleri yürütebileceğimiz bu merkezin açılışını hep beraber birlikte gerçekleştireceğiz.

Merkezimiz herhangi bir kuruma karşı kurulmuş değil, hiç bir kurumu da kendine rakip olarak görmemektedir. Merkezimiz alevilerin dini problemlerini çözmek, nitelikli personel yetiştirmek, inancını ve geleneklerini yaşamalarına yardımcı olmak için kurulmuş ilmi ve irfani bir merkezdir. Merkezimiz Paşaköşkünde alevi canlara hizmet edecek, toplumu birleştirecek, bilinçlendirecek bir kurum olarak büyük bir disiplin içerisinde faaliyetlerini yürütecektir.

Platform kurumlar üstü bir merkez olarak bütün alevileri kucaklayacak bir çatı, bir şemsiye örgütü olacaktır. Merkezimiz bir alevi araştırma, geliştirme ve uygulama merkezi gibi çalışarak dini, ilmi ve kültürel alanlarda faaliyet yürütecektir. Alevi bilim ve düşünce insanlarına panel, konferans ve ilmi çalışmalar yapacakları imkanlar sağlanacaktır.

Alevi düşün ve bilim insanlarının çalışmaları, bilgi ve belgeleri bir depoda saklanacak, gelecek kuşakların faydalandığı zengin ve donanımlı bir bilgi arşivimiz olacaktır.

Alevilikle ilgili bilgi dağınıklığı giderilecek, bilgiler toparlanıp derlenerek bir dil birliği ve düşünce birliği sağlanacaktır. Alevilikle ilgili kitap, ansiklopedi, cönk, belge ve bilgiler toparlanıp bir alevi kütüphanesi kurmak için çalışacaktır.

Kısaca merkezimiz bir alevi akademisi gibi çalışarak aleviliğin kalbi olacaktır, hizmetler bu merkezden dağıtılacaktır.

Merkezimiz teolojik alanda alevi din okulları gibi görev yapacak bir kurum gibi çalışacaktır."dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • yunus emre (8 yıl önce)
    ayrıca bu haberi anasayfada manşet haber olarak neden yayına sokmadınız anlamış değiliz,
    0
    0
    Yanıtla
  • yunus emre (8 yıl önce)
    Alevilik islamin gülen yüzüdür, bilimi ahlakı içinde bulundurur, tasavvufi içinde bulunduran derin bir felsefe içeren bir islami mezhep dir
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (8 yıl önce)
    Alevilik bir mezhep eğilimidir teojik alanda din okulu olmaz zaten bu şahısların hiç biri akademik sosyal ve kültürel düzeyde temsil kabiliyetine haiz değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş konuşma
    0
    0
    Yanıtla
  • Dolusunu anlatın öğrenelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretiriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Alevilik bir mezhep eğilimi değil bir mezhebin koludur. ayrıca Türkçe'de "teojik" diye bir kelime yoktur. "teolojik" vardır. şahısların akademik sosyal ve kültürel düzeylerinden bahsetmişsin. akademik düzey demişken mv lerinden mustafa şahin veya büyükşehir beld başkanı nın akademik düzeyi hakkında bilgin var mı??? sosyal ve kültürel düzeye gelince !!! şahısları tanımadığın o kadar aşikar ki. kaldı ki Aleviliğin din okulu talebi zaten yok. öyle bir söylem de yok. yalnızzzzz! senden ricam "ebu kuteybe" kimdir? bir okur musun araştırıp rica etsem sevgili alim kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla