SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Anılarınızı Paylaşın'

A- A+ PAYLAŞ

Valilik, "Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri" oluşturuyor. Yapılan açıklamada, kente ait anı ve hayalleri olan herkes bu projeye katkı sağlamaya davet edildi.

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri” oluşturulmaktadır. Kentimize ait anı ve hayalleri olan herkesi anılarını ve hayallerini bizimle paylaşmaya davet ediyoruz.

Bilindiği gibi ilimizin sahip olduğu zengin ve köklü geçmişini günümüze taşımak, sahip olduğu değerlerin kaybolmasını önlemek ve geçmişini bilen bir kent dokusu yaratmak amacıyla başta Malatya Kent Araştırmaları Merkezi kurulması projesi olmak üzere muhtelif projeler bir bir hayata geçirilmektedir. Bu kapsamda ilimizin kayda geçmemiş tarihini oluşturan kentsel içerikli anıların kaybolmasını önleyerek kayda geçirmek, bu anıların tarihsel bir veri olarak paylaşılmasını sağlamak, değerlerimizi bu vesile ile bir kez daha kamuoyunun gündemine taşımak ve yaşayan bir kent hafızası yaratmak amacıyla “Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri oluşturma projesi uygulamaya konmuştur.

Bilindiği gibi kentler bağırlarında yaşattıklarıyla birlikte soluk alan, onlarla birlikte gelişen ve onlarla birlikte değişen canlı yapılardır. Bu yönüyle eşsiz tarihsel ve kültürel bir mirasın sahibi olan ilimiz de hızlı bir değişim ve gelişim süreci yaşamaktadır. İlimizin gelecekte hak ettiği yeri alması için sarf edilen yoğun çabaların desteklediği bu gelişim ve değişim sürecinde, tarihsel değerlerimizi ve toplumsal hafızamızın korunması ve yaşatılması büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla başlanılan “Malatya Kent Anı ve Bellek Defteri oluşturulması projesinde son aşamaya gelinmiş olup, bu projeyle zengin geçmişimiz ile geleceğe dair hayallerimiz anlamlı bir şekilde bir araya getirilmiş olacaktır.
Valiliğimiz koordinatörlüğünde, Malatya Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) başkanı Levent İSKENDEROĞLU tarafından yürütülen proje kapsamında oluşturulacak iki ayrı anı ve bellek defterinde, ilimize ait anılarını paylaşmak isteyen yetişkinlerin anıları ile kentimize ait hayalleri olan gençlerin bu hayalleri bir araya getirilecektir. İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde oluşturulacak Minyatür Tarihi Malatya Konağında halkımıza sunulacak deftere anılarını yazı ile yazamayacak durumda olan katılımcılar için sesli ve görüntü kayıt imkânı sağlanarak bu kayıtlar Sözlü Tarih Araştırmaları olarak arşivlenecektir.

Bu proje ile; Kentimizin anılarda saklanan tarihinin ortaya çıkarılması, bu tarihin korunması ve genç kuşaklara aktarılabilmesi yanında; gençlerimizin kentimize ait hayallerini kamu oyuyla paylaşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Anılarda yaşayan Malatya ile hayalleri süsleyen Malatya’nın bir araya getirilmesini amaçlayan bu projenin başarıya ulaşması ancak halkımızın değerli katkıları ile mümkün olacaktır. Bu bağlamda halkımızı 03.12.2010 tarihinde hayata geçecek projeye anı ve hayalleri ile destek olmaya davet etmekteyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız