SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Aralık'ta Son 28 Yılın Rekor Yağışını Aldı"

0
Güncellendi - 2019-01-25 21:45:36
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Genel MüdürErtan Mumcu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kahtalı’nın kurumlarına yapmış oldukları ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini belirten MASKİ Genel Müdür Ertan Mumcu, “Malatya genelinde 2018 yılında yaklaşık olarak 417 kilometre içmesuyu hattı, 230 kilometre kanalizasyon hattı, 27 kilometre yağmursuyu hattı ile birlikte DAP kapsamında 117 kilometre tarımsal sulama hattı yapıldı. Söz konusu altyapı çalışmalarının toplam maliyeti 149 milyon 973 bin TL’dir.

İlimiz Aralık ayında son 28 yılın rekor yağışını aldı. Bu Yağışlar bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Özellikle su kaynaklarımız anlamında 2018 yılının son 2 ayı bereketli geçti. İnşallah bundan sonra ki süreçte bahar aylarına kadar alacağımız yağışlarla içmesuyu ve tarımsal sulama da rahat bir yıl geçirmeyi umut ediyoruz. İnşallah sağlıkla huzurla 2019 yılında Şehrimize sizlerin de desteğiyle hizmet etmeye devam edeceğiz ”dedi.

Milletvekili Kahtalı da, “2009 Yılından itibaren belediye Başkan Yardımcılığı görevi ve 2014 yılında Genel Sekreter Yardımcılığı görevleriyle Malatya’mıza hizmet eden ve şuan da ise Şehrimizin en önemli, kurumlarından birisi olan MASKİ Genel Müdürlüğü görevini yerine getiren Sayın Ertan Mumcu’ya başarılarının devamını diliyorum. 2018 Yılı yağış anlamında bereketli bir yıl oldu. Rabbimize hamd olsun. MASKİ denilince akla ilk altyapı geliyor, su ve kanalizasyon geliyor. Altyapı yatırımları insan sağlığı açısından önemli yatırımlardır. Modern ve sağlıklı bir altyapıya kavuşmak için MASKİ’nin il genelinde çalışmaları devam ediyor. Genel müdürümüzün ifade ettiği gibi yaklaşık 150 milyon TL yerin altına yatırım gerçekleştirdik. Bu çalışmaların tamamı şehrimizde yaşayan yaklaşık 780 bin kardeşimizin sağlıklı, temiz, kaliteli ve modern bir altyapı hizmeti alması içindir. Gayretlerinden dolayı Genel Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Maski'den memnun değiliz, yaz gelince evlere su çıkmıyor, su kesintileri yaşıyoruz, ayrıca su bazen çok kirli akıyor. Su kesintisinde su arızayı arayınca ses anonsu ile karşılaşıyoruz, hiçbir muhatap bulamıyoruz. Ayrıca Belediyenin temiz yeraltı suyunu çekip , orta refüjdeki çimleri sulaması da çok saçma. Yeşil alanları imara açıp betonlarla dolduranlar, yolun ortasında ,sağında solunda refüjlerde suni yeşillik yapmaya çalışıyor, bunları istemiyoruz.Belki MASKİ Genel Müdürü okurda bu konulara kalıcı köklü çözüm sunar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha (5 yıl önce)
    Sn. Kahtalı sizde son 28 yılın yağışınamı sarıldınız. Başka bir icraat yokmu. Gerçekten hepimizi ne sanıyorsunuz. Çünkü Sn. Tüfenkçi de Malatya mızı kenevir yetiştiriciliği için 19 ilin arasına aldırdıklarını beyan etmişti. Oysa 1992 resmî gazetede yayınlanan yönetmelikle zaten Malatya 19 il arasındaydı. Yasal olarak tekrar bu bitkiye izin Çıkınca doğal olarak Malatya mızda o iller arasında olmak zorunda. Bilmem anlatabildimmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (5 yıl önce)
    150. milyon yerin altına yatırımdan dolayımı 3 ayda bir sulardan dolayı enfeksiyonlar çoğalıyor şimdi malatyanın içme suyu temiz diyeceksiniz ben de diyorumki son 5 senede malatyada ne kadar hazır su şatışları arttı yoksa ben para verip hazır su almak istemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saçma saçma yazmayın, her hapşurmanın hastalığın sebebini hukümete yaslamayın, inzafsızca davranıyorsunuz, acıyorum sizlere, bir sürü insan hazır su içiyor ve de tümü hastanelerde, 1 aydır iyileşemiyor. neredeyse kaynatılarak yapılan çay ve yemeklerini bile hazır su ile yapar hale geldiler, ancak nafile, yine hukümet suçlu değil mi. yazık tümünüze
    0
    0
    Yanıtla