SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Arena'ya Fesih Kararı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:34:06
Malatya Arena'ya Fesih Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Yapım aşaması kör topal ilerleyen ve durumu yılan hikayesine dönen Malatya Arena Stadı ile ilgili Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) son kararını verdi. Pazartesi günü TOKİ'den gelen yetkililer tarafından yapılan inceleme neticesinde heyet Çarşamba günü kararını verdi ve yüklenici firma ile yollar ayrıldı. 

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve Malatya'nın en büyük sportif yatırımı olma özelliğini taşıyan Malatya Arena Stadı'nda sessiz bekleyiş sona erdi. TOKİ'den gelen heyet, Malatya Arena Stadı'nda yaptığı inceleme sonrası hazırladığı raporu, yüklenici firma ile paylaştı ve karşılıklı olarak yollar ayrıldı. 

-Yeni bir süreç başlayacak-

 TOKİ'nin yüklenici firma ile feshi gerçekleştirdikten sonra statla ilgili yeni bir süreç başlayacak. Uzun zamandır yapım çalışmaları yılan hikayesine dönen statla ilgili yeni bir ihale yapılacak ve yeni bir yüklenici firma ile stadın yapım çalışmalarına devam edilecek.

 TOKİ'den gelen yetkililer ile yüklenici firma arasında karşılıklı olarak fesih gerçekleştirildi. Tutanağın tutulması ve imzaların atılmasıyla birlikte, yüklenici firma Malatya Arena Stadı'ndan ayrıldı. Feshin gerçekleşmesinin ardından stattaki durma noktasına gelen çalışmalar tamamen durduruldu. Bu noktada projenin yeniden ihale edilmesi beklenecek. 

-Yeni ihale süreci büyük önem taşıyor-

 Malatya Arena Stadı'nın yeni ihale süreci, bir an önce stadın tamamlanması için büyük önem taşıyor. Zira yeni yapılacak ihale sürecinde ihaleyi alacak olan yüklenici firmanın yapacağı çalışmalar ile stat kısa sürede tamamlanarak, hizmete girebilir. 

 Stadın diğer projelere göre gecikmiş olması göz önüne alınarak, stadın geri kalan kısmının bir an önce tamamlanması büyük önem taşıyor. Fiziki olarak yüzde 60'ı tamamlanan stadın, yapılacak olan hummalı çalışma neticesinde kısa sürede hizmete girebileceği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız