SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Arzu Edilen Yerde Değil..'

A- A+ PAYLAŞ

“Projeler biterse turizm potansiyeli artar..”
Kültür ve Turizm Müdürü İl Derviş Özbay ve Malatya Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) başkanı Yaşar Karaaslan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İl temsilciliğini ziyaret ederek ilin kültür-sanat ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve canlandırılması konusunda görüş alış verişinde bulundular.

Ziyarete ilin turizm potansiyelini incelemek ve ekonomiye kazandırmak amacı ile Malatya’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire başkanı Dr.Adnan Aslan da katıldı.

Mimarlar Odası İl temsilcisi Abdurrahman Yavuz, konuklarını karşıladıktan sonra yaptığı konuşmada “ Resmi kurum ve sivil toplum örgütü olan kültür ve sanat elçilerinin Odamızı ziyaret etmeleri bizleri memnun etmiştir. Gerek sivil toplum örgütleri gerekse de resmi kurumlar olarak el ele vererek ilimizin kültürel ve sanatsal yaşamın geliştirilmesi yönünde projeler üretmeliyiz” dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ise tarihi mekanların restorasyonu ile ilgili hazırlanan projelerin Sivas Anıtlar Koruma Yüksek Kurulu’nda kabul edildiğini hatırlatarak, projeler bitirildiği taktirde turizm potansiyelinin de yükseleceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanı Dr. Adnan Aslan da, Malatya’nın kültür ve turizm açısından hak ettiği noktaya gelemediğini ve bu potansiyeli değerlendirmek amacı ile burada bulunduğunu söyledi.

Malatya’nın turizm potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu kaydeden Aslan, önümüzdeki süreçte; Battalgazi, Akçadağ Levent Vadisi, Darende Somuncu Baba ve birçok tarihi - turistik yerlerde tespitler yaptıktan sonra buraların turizm gelişim bölgesi olarak ilan edileceğini ve gerekli kaynağın ayrılarak turizme kazandırılacağını ifade etti.

Malatya Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) Başkanı Yaşar Karaaslan ise 2010 yılında Dünya Kültür Başkenti olması nedeniyle İstanbul’a dünyanın çeşitli merkezlerinden bir kültür ziyareti akının yaşanacağını, başta Arslantepe olmak üzere önemli tarihi zenginliklere sahip Malatya’nın bundan yararlanması için şimdiden projeler üretmeye başlaması ve Malatya’daki tarihi eserlerin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalarında hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Ziyaret kültür-sanat ve turizm alanında karşılıklı görüş alış-verişinden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız