SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Askerleri' Buluştu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:32:51
'Malatya Askerleri' Buluştu
A- A+ PAYLAŞ

Otuz yıl önce Malatya 2. Ordu Ulaştırma Şoför Er Eğitim Alayı’nda 20 ay görev yapan 12 asker, yıllar sonra Burdur’da bir düğünde buluştu. 

1982-1984 yılları arasında 2.Ordu’ya bağlı Malatya Ulaştırma Şoför Er Eğitim Alayı’nda askerlik görevini yaparken 20 ay bir karavanaya kaşık sallayan 17 asker arkadaştan 12’si 30 sene sonra Burdur’daki İsmail İşler arkadaşlarının kızının düğününde bir araya geldi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen asker arkadaşları ve ailelerinin buluşmalarında duygusal anlar yaşandı. Ordu’dan Mustafa Köse’nin Aydın’da taksicilik yapan Mehmet Kurdoğlu’nu telefon rehberinden bulabilmesi ile başlayan macera, diğerlerinin de sosyal paylaşım sitelerinden araştırmaları sonucu uzun bir süre telefonlarla iletişim kuruldu. Arkadaşlar Burdurlu arkadaşları İsmail İşler’in kızının düğününde buluştu. Burdur’a, ailelerini de alarak gelen 12 arkadaş 30 yıl sonra hasret giderdi. Aydın’da taksicilik yapan Mehmet Kurdoğlu, zaman zaman İzmir’e gittiği sırada 2-3 arkadaşı ile buluşabildiğini söyledi. Yıllar sonraki buluşmanın mimarı Ordulu Mustafa Köse de şöyle konuştu: “Biz, 2.Ordu’ya bağlı Malatya Ulaştırma Şoför Er Eğitim Alayı’nda askerliği yapan, 20 ay bir karavanaya kaşık sallayan 17 arkadaştık. Askerlikten sonra birbirimizi kaybettik. O zaman şimdiki gibi iletişim araçları yoktu. Ben bir arkadaşı telefon rehberinden buldum. Bugün Burdur'da 12 arkadaş buluştuk. Bundan sonra senede en az bir defa buluşmayı kararlaştırdık, yakın bir tarihte Malatya’ya giderek alayımızı, birliğimizi ziyaret edeceğiz.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız