SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Atak Yapan Şehir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:52
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ‘Türkçe Konuşan İş Adamları’ projesi kapsamında 21 ülkeden 31 işadamı Malatya’ya geldi. 

Heyette; Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan, Ukranya-Kırım ve Yunanistan’dan gerek Türk ve gerekse yabancı 31 iş adamı bulunuyor.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "2005 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanlığı'nın müşterek hazırlamış olduğu 'Türkçe Konuşan İş Adamları' programı çerçevesinde Malatya’yı ziyarete geldiniz. Dostluğun olmadığı yerde ticareti de kurmanız mümkün değil. Bugüne kadar 500’e yakın Türkçe konuşan iş adamımızı Türkiye’de ağırladık. Bu anlamda Türkiye’deki ticari yapılanmayı ve ekonomik büyümeyi yerinde izlediniz. Geleceğin ticaret dili neden Türkçe olmasın, işte bu anlamda biz Türk iş adamları diasporasını oluşturmak zorundayız. Türkiye’deki bu gelişmeleri, bu ticari faaliyetleri, ekonomik büyümeleri dünya ülkelerine yaydığımız sürece başarılı olabiliriz. Malatya da tarımdan gıdaya, sağlıktan tekstile atak yapan bir şehirdir. 1’inci ve 2’nci organize sanayi bölgesinde 250'yi aşkın işyeri bulunmaktadır. 3’üncü organize sanayi bölgesi ile biz bu sayıyı 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. Malatya bugün sadece kayısıda değil tekstil ve konfeksiyonda da gelişmeler göstermektedir. Bugün organize sanayi bölgesinde 16 bin kişi istihdam ediliyor" ifadelerini kullandı.

Heyetin başkanlığını yapan Veli Karakaya da, Malatya’yı çok sıcak ve içten bulduklarını belirterek, "Gördüğümüz odur ki, Malatya doğum öncesi sancıyı yaşıyor. Sanayisi doğuma ramak kala bir durumda. Umuyoruz ki Malatya’da çok daha büyük markalar çıkacaktır" şeklinde konuştu. Toplantı sonrası iş adamları ikili görüşmelere geçerken, heyet organize sanayi bölgesindeki fabrikaları da ziyaret etti. Yurt dışından gelen iş adamları, kendi ülkelerinin kıyafet ve tablolarını Başkan Erkoç'a hediye ederken, Erkoç da iş adamlarına kayısı ikramında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız