SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Ataması Orada Böyle Yankılandı..

0
Güncellendi - 2017-08-24 01:49:43
Malatya Ataması Orada Böyle Yankılandı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne, daha önce Ordu'da görev yapan Malatya Valisi Ali Kaban'ın isteği doğrultusunda, Ordu'nun eski il müdürünün atanması, ikilinin birlikte görev yaptığı Ordu'da derin yankı buldu. Ordu'da yayınlanan 'Ordu Hayat Gazetesi', adı birçok yolsuzluk ve usulsüzlükle anıldığını öne sürdükleri, Malatya'ya atanmadan önceki görevi bakanlık müşavirliği olan Veteriner Sadi Sadıkoğlu'nun atamasını "Olay Müdür Malatya'ya" başlığıyla okurlarına duyurdu.

VALİ ORDU'DAKİ "İŞE YARAR BÜROKRAT EKİBİ"Nİ ANLATMIŞ VE MALATYA'YA İSTEMİŞTİ..

2008 Mayıs ve 2009 Eylül ayları arasında Ordu Valiliği görevinde bulunan, daha sonra merkeze alınan, 2013- 2017 yılları arasında Zonguldak Valiliği yapan, son kararnameyle de merkeze alınan Mustafa Toprak'ın yerine Malatya Valiliği görevine getirilen Ali Kaban, 4 Ağustos 2017 Cuma günü kayısı ihracatçıları tarafından düzenlenen, kendisinin yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Tarım ve Sanayi İhracatçıları Derneği Başkanı Ali Rıza Boyraz ve Malatya’da kayısı ihracatı yapan firmaların yönetici ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Ordu Valiliği sırasında fındık konusunda yaptığı çalışmaları anlatmıştı.

Vali, Ordu'da fındığın değerlenmesi, tüketiminin artırılması konusundaki çalışmaları "elindeki işe yarar bir bürokrat kadro" ile yaptığını belirterek, "Ama size şunu temin ediyorum, oradaki çalışmamdan atıflar yaparak neler olabileceğini anlatacağım için fındıktan bahsedeceğim. Elimin altında çok işe yarar bir bürokrat kadro vardı. Kafası analitik çalışan, hiçbir yerin menfaati ile ilgisi olmayan, şuanda çok yaygın kullanıyoruz ya ‘win win’ diye, ‘kazan kazan’ oyunu yapabileceğimiz bir sistematiği araştırabilecek bir ekibim vardı. Bende de gözü karalık vardı ve neticede biz bu çalışmaya başladık. Yaklaşık 6 ay kadar çalıştık. Şuanda kayısıyı ne kadar biliyorsam, Ordu’da göreve başladığımda fındığı da o kadar biliyordum. Ama o 6 ayın sonunda fındık konusunda herkes ile atışabilecek kadar fındık bilgim olmuştu. Üstelikte şehir efsanelerinin ötesinde, anlatılan efsanelerin ötesinde gayet bilimsel, gayet hesaba dayalı, gayet o hesapların neticesinde çözüm önerilerine dayalı bir rapor hazırladık.”demişti.

Kaban, Ordu'da Fındık Raporu hazırlanmasında görev yapan bürokrat ekibinin Malatya'da görevlendirilmesi için girişimlerde bulunduğunu bildirmiş, “Bahsettiğim ekibi istedim. Bu bürokratları alabilirsem bu çalışmaya başlayacağız. Belki bir 7-8 ay sürer diye düşünüyorum. Bütün boyutlarıyla düşünmemiz lazım. Çünkü kazan kazan oynamamız lazım. Yani önü açık, bugün çok kazanıp, ertesi yıl komple göçtüğünüz bir sistem istemezsiniz diye düşünüyorum. Bunu kim ister ki. Şimdi herkes kazanmak istiyor, ama birde fedakarlık lazım." diye konuşmuştu.

ATAMA HABERİ ANKARA'DAN..

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Tahir Macit'in, bir süre önce geçirdiği bir kaza sonucu ağır yaralanmasından sonra tedavi süreci devam ederken, İhlas Haber Ajansı 19 Ağustos Cumartesi günü Ankara mahreçli olarak, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne, bakanlık müşavirlerinden Sadi Sadıkoğlu'nun atandığını yandaki fotoğrafıyla birlikte duyurdu.

Haberde, Sadıkoğlu'nun atamasının Bakan Eşref Fakıbaba tarafından onaylandığı, 2012'de de AKP'den milletvekili aday adayı olan Sadıkoğlu'nun, Malatya'da kayısı ve bölgede yetişen ürünler üzerine çalışma yapacağı belirtildi.

İha'nın haberinde, Sadıkoğlu'nun il müdürlüğüne atandığı belirtilirken, daha sonra görüşülen AKP'nin Malatyalı bazı siyasileri, bu kişinin Vali Ali Kaban'ın talebi doğrultusunda Malatya'ya atandığını, atamanın 'asaleten' değil, geçici bir süreliğine ve de  'vekaleten' olduğunu malatyahaber.com muhabirine ilettiler.

MALATYA'DA SES ÇIKMAZKEN, ATAMA ORDU'DA YANKILANDI..

Bu arada, görevine geçirdiği kaza nedeniyle tedavi dolayısıyla ara veren ve bir süre sonra göreve başlayabileceği belirtilen bir il müdür vekili bulunurken,  onun tedavi sürecinde yerine yapılan, ayrıca Malatya'da kayısı konusunda çok ciddi bir çalışma geçmişi ve araştırmalar yapmış bilim insanları ve kuruluşlar varken, "kayısı tanıtımı" için çalıştırılacağı anlaşılan ve asıl branşı da "Hayvan Sağlığı ve Hastalıkları" olan birinin atanmasına Malatya'da ciddi bir tepki ve değerlendirme gelmezken, atanan kişi ve onu Malatya'ya isteyen Vali'nin eski görev yeri Ordu'da bu atama geniş yankı buldu.

Bu atamayla ilgili, ordugazete.com adlı haber sitesinde "Sadıkoğlu Kaban'ına kavuştu" başlıklı haberde, Valinin hiç yanından ayırmadığı Sadıkoğlu'nun atanmasının sürpriz olduğu belirtildi. Başka bir yerel gazetenin internet sitesinde de benzer yorumlara yer verildi.

Ordu'da yayınlanan "Ordu Hayat" Gazetesi de, 22 Ağustos 2017 Salı günkü sayısında, atamayı, Vali Kaban ve Sadi Sadıkoğlu'nun birlikte bir fotoğraflarının yanı sıra, Sadıkoğlu ile ilgili suçlamaları içeren "Olay müdüre cezaevi yolu gözüktü" başlıklı Ordu Gerçek adlı gazetenin eski bir haberinin kupürü ve "Olay Müdür Malatya'ya" başlığıyla duyurdu.

Veteriner olan Sadıkoğlu'nun, tarımın ön planda olduğu Malatya'ya atanmasına da dikkat çekilen haberde, Sadıkoğlu'nun adının birçok yolsuzluk ve usulsüzlükle anıldığı, 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı iddialarına yer verildi. (Gazetenin ilgili haberine ilişkin kupür aşağıda)

BAŞARILI ÇALIŞMAYA RAĞMEN 'FINDIK MUSALLADA'!..

Bu arada, Ordu Hayat Gazetesi’nin, “Olay Müdür Malatya’ya” başlıklı atamayla ilgili haberinin yeraldığı 1. sayfasındaki “Fındık Musallada” başlıklı bir başka haber dikkatlerden kaçmadı.

Malatya’nın yeni Valisinin, fındıkla ilgili başarılı çalışmaları nedeniyle Ordu’da birlikte çalıştığı bazı bürokratları, kayısının değer kazanması gerekçesiyle Malatya’ya getirmesi çabaları ve bu konuda tartışmalı bir atamanın yapılmış olması haberinin yanı sıra, “kurtarılmış” olan fındığın musallada olduğu haberinin de aynı sayfada yeralması “trajikomik” bir tesadüf olarak değerlendirildi. (Gazetenin 1. sayfasının kupürü aşağıda)

MALATYALI SİYASİLERDEN SES ÇIKACAK MI?

Öte yandan Malatya’ya yapılan- yapılacak olan üst düzey atamalara ilişkin genelde bilgi sahibi olmadıkları, bilgilendirilmedikleri, atamaları herkes gibi Resmi Gazete’den öğrendikleri birçok örneğiyle bilinen, ayrıca müdür düzeyinde nitelikli- liyakatlı isimlerin Malatya’ya atanmasına ilişkin herhangi bir çabalarının yanı sıra kaygıları olmadığı, kendi taleplerini yerine getirdikçe bu atananların liyakat ve yeteneğini umursamaksızın çalışmayı uygun gören Malatya’nın iktidar partili yerel ve parlamentodaki siyasilerinin, Malatya’dan daha çok Ordu’da ses getiren son atamayla ilgili düşünceleri merak konusu oldu.

malatyahaber.com- Ordu Hayat Gazetesi

ORDU HAYAT GAZETESİ'NİN 22 AĞUSTOS 2017 SALI GÜNKÜ 1. SAYFASI..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • yadigar (6 yıl önce)
    bu devirde adamın olmazsa harcanırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa selim (6 yıl önce)
    Bu adamlar 2008 de findiktan rant elde edenlerin carkina comak soktuklarinda baslarina gelmeyen kalmamis halk ise iki senede olsa rahat etmisdi simdi daha ayni adamlarin adini duyan kayisi rantcilari karalama kampanyasina baslamis hayirli olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    ülkede ADALET VAR adam görevinde olduğuna göre masum bakın ağzı dualı el açmış dua ediyor ALLAHIM yolsuzluk ve usulsüzlük iftiralarından bizleri koru adaleti yanıltmayalım amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatyaya Malatyalı kayısıyı bilen malatyayı bilen Malatyalı bürokrat kalmadımıda adı yolsuzlukla anılan biri atanıyor .Eski tarım müdürü Hamit Aygül,Antalya eski müdürü Ahmet bey,Kahramanmaraşta şube müdürü Mesut ARI vb birçok isim varken yazık değilmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Sahipsiz Malatya..........Orduluya sorun fındık için ne yaptığını Malatya nın siyasileri yokmu ,............herşeye başını sallamayan kimse yokmu..........
    0
    0
    Yanıtla
  • mühendis (6 yıl önce)
    Yeni Müdür Malatyaya hoş gelsin.Misafirimizdir.Tanımadan haberlere inanmak yanlış olabilir.Hükümetin emrindeyiz. Önemli olan Tahir Beyin sağlığına bir ay içinde kavuşmuş olduğunu görmemizdir. Allah ne takdir ettiyse o olur. Makamlar geçicidir. Hizmet ehli olan her yerde çalışmasına devam eder. Büyük insanlar geçmişte : "Görev istenmez görev verilir" derlermiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • sami (6 yıl önce)
    biz eşek oldukça semer vuranımız daha çok olur. şu atamayı yapan müdürün adını internete bi yazsın da neler çıkıyor. malatya iyice bitti artık. saçma sapan işler oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • atmaca (6 yıl önce)
    Bitmeyen insaatlarin acilislarini yapanlari binler alkış tutarak karşılıyor ve o an bu inşaat bitmedi neyin acilisi diye sorgulamayan bir memlekete böyle adı yolsuzlukla anilan kişi gelmiş gayet doğal. Ben normal karşılıyorum bu memlekette artık çünkü belediyesi başta olmak üzere nasil usulsuzlukler yapildigini sağır sultan bile biliyor bu memlekette. Isallah kendisi hayirli olur memleket ıcin . Isallah insanlari utandiracak çalışmalar yapar faydalı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • sami (6 yıl önce)
    Yorum yapanların siyasetten haberi yok. vali tarım bakanını arayıp da il müdürü falan getiremez. belli ki vekiller de işin içinde. vali bizim vekilleri kafaya almış belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • ekrem (6 yıl önce)
    Sayın Malatyalılar............. Kimin geldiği o kadar önemli değil, değil çünkü getirenler ve onlara destek verenlerin ve arkasında ne çıkar ona bakın. Malatya Tarım müdürlüğü Kayısı Rekoltesini kimin ağzıyla açıkladıysa bununda ağzına iki takım diş takarlar tabi bizler rahat olalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Canpolat (6 yıl önce)
    Yazık oluyor malatyama. Belediye desen Kayserili dolmuş, valiye bakıyorsun Ordu dan adam getiriyor Malatya'da kalmamış gibi. Çok üzücü
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (6 yıl önce)
    Şahtı Şahbaz oldu Ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Tam yerine gelmiş desenize. Malatyalı sever işini bilen memuru ,başkanı ve vekili...
    0
    0
    Yanıtla
  • KAYSICI (6 yıl önce)
    Aslında Ordu dan Malatya ya Vekil tayin edilse kayısımız için daha çabuk çözüm bulunur yoksa elini taşın altına koyan biri yok
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (6 yıl önce)
    Malatyamiz isabet olmus o zaman tam yerine gelmis,Zaten bizde süper siyasetciler yöneticiler var öznur hanim olsun haci baba olsun bunlarda arada kaynar gider pek faredilmez zaten sorun yok devammm
    0
    0
    Yanıtla
  • sabri (6 yıl önce)
    Yazıklar olsun. adı yosuzluğa karışmış insanların memleketimizde işi ne. Kuruluşundan beri oy verdiğim; gönlümde hep büyüttüğüm partimin de artık sonu geliyor demek. İlk kuruluşunda ne kadar temiz bir iktidardı. Ama şimdilerde bakıyoruz adalet, dürüstlük kul hakkı artık rafa kalkmış. Seçimlerde görüşeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    şaşırmadık ... Alıştık artık giden vali neden gitti onuda anlamadık , kim giden validen rahatsız oldu ,15 temmuzda güzel bir mücadele verdi ..hep aklımızda soru işaretler .umarım MALATYAmıza güzel hizmet eden temiz insanlar gelir.ALLAH yar ve yardımcımız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    Malatya sürgün bölgesimi..biz hüseyin avni çoş istiyoruz.memleketi ancak onun gibiler gelsin?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Erdoğan (6 yıl önce)
    ordu da bu kadar yolsuzluk ile anılan bir insanı malatya,ya getirmek çok acı
    0
    0
    Yanıtla
  • adiiyamanli Abizer (6 yıl önce)
    Bunları kasıtlı yapıyorlar.Orduda fındık istikrarını sağlamış bir bürokrat.Kayısı ihracatcı sı rahatsız oldu belli.Sabredeceğiz destekleyeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz (6 yıl önce)
    selef müdür altında çalışan üç-beş ışıldakçının yönlendirmesiyle çalışıyordu. çoook haksız uygulamalara imza attı. görevde kaldığı sürece kime ne yaptı? adam kayırma had safhadaydı. kurum batak adı var fonksiyonu yok. umarım bu müdür daha da batırır da kökten kurtuluruz. umudumuz kesilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • T.Macit kimseye bir kötülük yapmadıkı. bir iki rüşvetçiyi engellemiş.Daha yeni idareci olmuş. belki zamanla mağduriyetler varsa engellerdi. Ayrıca güç odaklarıyla mücadele kolaymı.Kemikleşmiş bir yapıyı kırmak kolaymı.onada müdahale etse, çomak soksa belki çoktan alırlardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • YUSUF (6 yıl önce)
    Sayın Malatya haber sizin yapmış olduğunuz haber çamur at izi kalsın. Malatya da bilim adamı varmışta şudur budur. Kardeşim madem öyle bilgili kaliteli insanlar vardı da şu ana kadar kayısı için neden hiçbir şey yapmadılar. Bİlip bilmeden yazıp çiziyorsunuz. Ben sayın valinin yaptığının Malatya üreticisi için çok faydalı olacağını düşünüyorum ve atanan müdür gerçekten kaliteli bir insandır. İnşallah Malatya'mıza hayırlı olur. Allah rızası için karışmayın belki kayısımıza derman olur. Adam gelmeden adamı bitirdiniz. YUH diyiyorum başka bir şey demiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim Şahin (6 yıl önce)YUSUF isimli kullanıcı yorumuna
    Yusuf bey, Malatya deneme, yanılma bölgesimi. Nereden biliyorsun kalitesini. Aç google ye bak senin o kaliteli müdür ne kaliteli iş yapmış gör. Sadece ismini yaz, bak neler çıkıyor. Sen git memurluğunu yap. Belli ki vali beyi çok seviyorsun. Devletin valisi çıkıp kamuoyunu bilgilendirmek zorundadır. İkincisi memleketin Bakanlar Kurulu'nda görev yapan bir bakanı var, kayısı ile ilgili yapılması gereken siyasi destekleri senin valin mi çıkartacak. Güldürmeyin ve gülünç olmayın. Ha ha ha ha
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (6 yıl önce)YUSUF isimli kullanıcı yorumuna
    Gelen adam önce gelseydi kim ne derdi?Ali Selviden sonra bulsalar bunu getirselerdi.Çocuk oyuncağımı insanların şerefleriyle haysiyetleriyle oynuyorlar.isimler önemli değil. Kimse İl Müdürünün avukatı değil. Bilirseniz bütün tarım çalışanlara hakaret.sizin yorumunuza göre sizden kaliteli olabilir,ama malatya kabul etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (6 yıl önce)
    Malatya'ya yazık. Böyle valilerin gelip şov yapma yeri değil. Üç gündür valinin nerede olduğunu bilen yok. Yerine vekaletle birini dahi görevlendirmemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Ülkemde doğru olan hiçbirşey yok, Haksızlık,Adaletsizlik , Başını almış gidiyor ,Gelecek çok kötü .
    0
    0
    Yanıtla
  • sami (6 yıl önce)
    biz boşuna milletvekili seçiyoruz. akpden koskoca cumhurbaşkanı yardımcısı var, bakan var. chpden veliağbaba var üst yönetici. vali kaymakam kendi adamlarını malatyaya topluyo, kayısının canına okuyo. bu vekiller ne iş yapar hele biri anlatsın bakalım?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (6 yıl önce)
    bundan sonra milletvekili adaylarını da vali belirlesin madem. dışardan aday getirsin bizimkilerden iş çıkmaz. çok ciddiyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (6 yıl önce)
    valiye bak. fındıkı musallaya koyan il müdürünü malatyaya getirmiş. bu vatandaşa hiç mi acımıyorsunuz ya. hiç mi vicdanınız yok. eline kayısı almamış adamı tarımın başına getir, sonra oy iste.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal gazi (6 yıl önce)
    Malatya il Müdürlüğüne Tahir Macit atandığında herkes şaşırmıştı zaten.Demekki yetkililerimiz fetöden ders çıkartıp ilk kez liyakat dürüstlük uzmanlık ve sadakata dikkat ediyor artık söylentileri olmuştu..Ülkenin lideri eski türkiye geride kaldı artık desede taşrada hala devam ediyor bakın. nereye kadar giderse gitsin. kayısı bahane ......şahane olacak gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Elini taşın altına koyan olsun da kim olursa olsun , yeterki kaysımız için uğraşsın bugün 5 tl ye düşmüş kaysı milletin sesi çıkmıyor belki güzel cözümler üretir Malatya mız için hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • AK MALATYA (6 yıl önce)
    Bence Ordu nun vekillerinden destek alınmalı kaysı yı canlandırmak için nasıl fındık piyasası canlandı, kaysıyı da canlandırsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (6 yıl önce)
    gelin gelin malatya iyidir kim kime dumduma
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Tıp doktorunun tarım bakanı olduğu memlekette, veteriner de senin tarım müdürün olmuş çok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Veteriner Hekim (6 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Birincisi Veteriner değil Veteriner Hekim. Ikincisi Tarım Müdürü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü. Yani Bakanlığın yetki alanlarında sadece tarım değil Gıda ve Hayvancılık da yer alıyor. Türkiye'de birçok ilin İl Müdürü Veteriner Hekim. Bilip bilmeden yorum yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim adam kayısı için çağrılmış, hayvan ıslahı için değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • veteriner Hekimlerimize saygımız var.Karsda Veteriner daha faydalı olurken Antalyada ,Adanada Mühendis daha iyi olur diye bakanlık dikkat ederdi.Malatyaya da V. Hekim oluyorsa niye daha önce Malatyalı İl Müdürü adaylarını veteriner diye elediler.Sapla -samanı karıştırmamak gerek.üstelik gelen kişinin gerekçesi özellikle kayısıyı düzeltmeye geliyor.İyiki Malatyalıları düzeltmeye geliyorum dememiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • o zaman şöyle diyebilirmiyiz veteriner kayısı için gelip atandığına göre kayısı hayvanmıdır meyvemidir.?kayısıya hayvan deyip düzelsin durum.yoksa diğer kısmı düzelmez...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    O halde buyurun kayısı için de cenaze namazına.
    0
    0
    Yanıtla