SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Ayakta!.

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16'sının da yaralandığı bölücü terör örgütü saldırısı tüm Türkiye'yi olduğu gibi Malatya'yı da ayağa kaldırdı. 49 kurum ve kuruluş adına yayınlanan ortak bildiride saldırılar kınandı. Bu arada çeşitli liselerden öğrenci grupları, bazı sivil toplum kuruluşları, bayrak ve pankartlarla şehrin çeşitli yerlerinde gösteriler yaptılar. Göstericilerin ortak buluşma noktası Yeni Cami önündeki Soykan Parkı olurken, bazı gruplar Atatürk Anıtı'na kadar yürüdüler. Yürüyen ve slogan atanlara cadde ve sokaklarda olanların yanı sıra ev ve işyerinde bulunan vatandaşlar da destek verdiler.

ORTAK KINAMA BİLDİRİSİ..
Terörist saldırı nedeniyle, 49 kurum ve kuruluşun "Terörü Kınama Bildirisi" başlıklı bildirisini Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Cemal Akın okudu.

Bildiri ve altına imza koyan kuruluşlar şunlar:

"Bilindiği gibi dün gece terör örgütü tarafından Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca beldesinde düzenlenen hain pusuda 12 askerimiz şehit olmuşlardır.

Öncelikle aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Daha birkaç gün evvel kaybettiğimiz 16 şehidimizin acısı dinmeden yaşanan bu müessif olay yediden yetmişe hepimizi derinden yaralamış, yüreklerimizi dağlamıştır.

Gerek eli kanlı terör örgütü gerekse destekçileri iyi bilmelidirler ki, ne bu saldırı ne de başkaları bizi bölemeyecek, devletimizin terörizmi bitirme yönündeki kararlılığını asla değiştirmeyecektir.

Kimse Türkiye’nin gücünü sınamaya kalkışmamalıdır.

İktidarı ile muhalefeti ile resmi ve sivil kuruluşları ile birlikte her zaman olduğu gibi bugün de teröre karşı yekvücut olarak ayaktayız.

Ancak unutulmamalıdır ki, terörle mücadele milli bir meseledir.

Devletimiz bütün kurum ve kuruluşları ile her türlü tedbiri almıştır ve alacaktır.

Bugün bizlerin verilebileceği en büyük cevap birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tutmak ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmektir.

Devletimiz ve milletimiz binlerce yıldan beri her türlü zorluğu aşmıştır, bunu da aşacaktır.

Malatya Belediyesi , Malatya Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği, Muhtarlar Derneği, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Eczacılar Odası ,TEMA Mal. Şb, Gazeteciler Cemiyeti, Mal. Gazeteciler Dern., Memur-Sen Malatya Şb, Tabipler Odası Malatya Şb., DİSK Malatya Şb. ,CEM Vakfı Malatya Şb.,MAKİAD, Kamu Sen Malatya Şb., Diş Hek. Odası Malatya Şb., Mak. Müh. Od. Başk., Ziraat Müh. Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Mahrukatçılar Odası, Veteriner Hek. Odası, MEV Malatya Şb., Türk Ocağı Malatya Şb., Hacı Bektaş Veli Vakfı, CEM Vakfı Malatya Şb. Harita Kadastro Oda. Bşk., Mazlum Der. Malatya Şb., Kızılay Derneği, Mim. Od. Malatya Şb.,TİMAV Malatya Şb., Gücdüvani Dern, Battalgazi Vakfı, Yeni Asya Eğ.Vakfı, MÜSİAD, Verem Sav. Der., Anadolu Genç. Dern. Malatya Şb., Niyazi Mısri Vakfı, İsl. Day. Vakfı, Din Gör. K. Yar. Der., MADER, Bilgi Yolu Eğ. Dern., Ayakkabıcılar Odası, Lokantacılar Odası, Fırıncılar Odası, Kahveciler Odası, Malatya Ticaret Borsası, Malatya Hukukçular Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şb., Malatya Manifaturacılar Odası, Madeni Eşya Sanatkarları Odası, Anadolu Basın Birliği Malatya Şb, Malatya Şehit Aileleri Derneği, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği"

GÖSTERİLER..
Bu arada, öğle saatlerinden itibaren kentin çeşitli yerlerinde terörist saldırıları protesto gösterileri yapılmaya başlandı.

Bazı liselerin öğrencileri ayrı ayrı okullarından Yeni Cami önündeki Soykan Parkı'na kadar bayrak ve pankartlarla yürüdüler. Burada da yapılan konuşmalar okunan bildirilerle terörist saldırılar protesto edildi.

Bazı gruplar, Soykan Parkı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar yürürken, cadde ve sokaklarda bulunanların yanı sıra ev ve işyerlerindeki vatandaşlarca alkışlarla desteklendiler.

Polis güvenlik önlemleri alırken, ayrı ayrı grupların değişik saatlerde bayraklarla başlattıkları yürüyüşler vardı.

Ayrıca, kalabalık bir grup taksici de, bayrak astıkları araçlarıyla, ana caddelerde korna çalarak dolaştılar ve terörü protesto ettiler. Taksicilerin eylemlerine de vatandaşlar alkışlarla destek verdiler.

Akşam saatlerinde de çok sayıda minibüsün yeraldığı bir konvoyla minibüs şoförleri protesto gösterisi yaptılar.

HABER-FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız