SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bağlantılı Şebeke

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Emniyeti'nin öncülüğünde düzenlenen operasyonda, 5 ilde organize suç örgütü oluşturarak insan ticareti yapan, fuhuş yaptıran, uyuşturucu madde kullanan ve silahlı örgüt kuran çete çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından koordine edilen operasyon çerçevesinde Adıyaman, Mersin, Malatya, Hatay ve Osmaniye illerinde 15 ayrı eve baskın düzenlendi. Eş zamanlı başlatılan operasyonlar Adıyaman merkeziyle Kahta ve Gölbaşı ilçelerinde, Malatya, Mersin, Osmaniye ve Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, toplam 15 ayrı eve yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, N.S. isimli şahsı 'fuhuş çetesi oluşturarak, silahlı örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüte yardım etmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde insan ticareti yapmak, fuhuşa sevk etmek, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak' suçlarını işlediği iddiasıyla gözaltına aldı.

N.S. isimli şahsa kardeşleri E.S., H.S., M.S.S., S.S., V.S., B.S. ve H.S.'nin eski eşi A.A., yeğeni T.S., oğlu G.S. ve boşandığı eşi Z.A., amca oğlu M.E. S ve onun dostu Ö. Ö. isimli bayan, Malatya'da bu şahıslarla bağlantılı çalışan B. B. ve onun dostu M. Ö., Hatay ili Dörtyol ilçesinden gönderen M.Ç.'nin örgüt içerisinde bulunarak yardım ettikleri belirtildi. Ayrıca örgüt lideri N.S. ile çalıntı oto pazarlığı yaptığı iddia edilen A.G A., sahte ehliyet ayarladığı iddia edilen M.D., örgüt üyelerine uyuşturucu temin ettiği iddia edilen A.D. isimli şahıs yakalandı.

Operasyonlarda örgüt üyeleri dışında zorla fuhuşa zorlanan 7'si yabancı uyruklu toplam 10 hayat kadınının mağdur olarak ifadesi alındı. Olaylarda kullanılan üç otomobil, 5 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 5 adet şarjör, sahte nüfus cüzdanı, banka dekontları ve az miktarda esrar maddesi ele geçirildi.

Yabancı uyruklu hayat kadınları ülkelerine gönderilirken, savcılığa çıkartılan 14 şahıstan 10 tanesi mahkemeye sevk edildi. Çeteyle bağlantısı olduğu belirtilen 5 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız