SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bağlantısı da Varmış..

A- A+ PAYLAŞ

Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonda aralarında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Konya Numune Hastanesi Başhekimi, Vakıflar Bölge Müdürü ile çok sayıda üst düzey bürokratın da bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, sabah erken saatlerde Konya merkezli Adana, Malatya, Adıyaman, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Kütahya ve Karaman'da çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları ve ihalelere fesat karıştırdıkları öne sürülen yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İ.G., Konya Numune Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. R.S. ile çeşitli hastanelerin yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra KOM Şubesi'ne götürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının, "Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" etmekle suçlandığı bildirildi. Polisin, gözaltına alınan Rektör Okudan'ın makam odasında da arama yaptığı öğrenildi.

Konya polisi, 2008 yılı Nisan ve Eylül tarihlerinde çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu öne sürülen Nusret A.'nın başkanlığını yaptığı Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında aralarında Nusret A.'nın da bulunduğu 41 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 21 kişi sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Okyanus Şirketler Grubu'na tıbbı malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve 12 ilde doğalgaz dağıtım ihalelerine giren firmalara yönelik baskı, şantaj, sahtecilik, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, çeşitli hastanelerden aldığı çok sayıda temizlik ve görüntüleme ihalesinde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla operasyon düzenlenmişti.

Operasyon sonrasında yaklaşık 400 milyon YTL değerinde yolsuzluk olayına karıştığı öne sürülen Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret A.'nın 2 milyar YTL değerindeki mal marlığına tedbir konulduğu bildirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız