SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Bağlantısını Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:29:45
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan ile birlikte, Mimarsinan Viyadükünde incelemelerde bulundu. 

Güney Çevre yolunu, Malatya'ya bağlayacak viyadük hakkında yetkililerden bilgi alan Karayel, Kayseri'ye çok güzel bir sanat yapısının kazandırılacağını söyledi.

Mimarsinan Viyadükü'nün 1.5-2 yıl içerisinde tamamlanacağını da belirten Karayel, "Bu viyadükün toplam uzunluğu 3 km. Bu viyadük, Malatya yol bağlantısı olacak. Garipsu kavşağından bağlantı olarak, Nevşehir'den gelen, İncesu'dan geçen ve Güney çevreyolu ile birlikte bu yola tamamlanacak bir yol ağımız burası. Kayseri, Güney çevreyolu ile birlikte ulaşım aksı içerisinde trafik sıkıntısı olmadan 2 yıl içerisinde direk Malatya yoluna kavuşmuş olacak. Şu anda Güney çevreyolumuzun bir şeridi normal olarak açıldı. Diğer bir şeridi de mevsim şartları müsait olunca açılacak. Bu yolun bağlantısı Büyükşehir Belediyemiz ile yapılan protokol doğrultusunda yapılmakta. Burada yapılan Mimarsinan Köprülü Kavşağı, Türkiye'de uygulanan çelik gerdirmeli dediğimiz köprülerden birisi. Bu uygulama ilk olarak Malatya'da yapıldı. Şimdi de Kayseri'de ilk defa uygulanıyor. Toplam maliyeti 45 milyon civarında. İnşallah burası bittiği zaman hem Talas'a ulaşım daha kolay olacak, hem Güney çevreyolu ile birleşmiş olacak, önümüzdeki 2 yıl içersinde de bu yol ağımız açılmış olacak. Şehrimize hayırlı olsun." dedi.

Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan da, bu viyadükün, Derevenk Viyadağü olarak da bilindiğini ifade ederek, "Kayseri Güney çevreyolunun, Malatya yolu bağlantısını sağlayacak. Projemiz toplam viyadük olarak değerlendirdiğimizde büyük sanat yapısı 330 metre açıklıkta, maliyeti 45 milyon TL civarında. Şu anda ihale edilen projenin uzunluğu 2.9 km. İşin süresi sözleşmeye göre 900 gün. 2016 Kasım ayında tamamlamayı planlıyoruz. " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan'a yetkililer tarafından viyadükün simülasyonunu izlettirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız