SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Barajdan Yararlanacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:37
'Malatya Barajdan Yararlanacak'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 90 km sahil yoluna bağlantıyı sağlayacak yollardan biri olan Dilek Yolu’nda incelemelerde bulundu.  Malatya’ya kuzeyden gelecek araçların yoğun olarak kullanacağı Dilek Yolu’nun Malatya’nın önemli ana arterlerinden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Proje ihalesi gerçekleştirilen sahil yoluna uzunluk olarak baktığımız zaman toplamda 90 km’lik bir yol. Baraj kenarındaki alanları biz özellikle rekreasyon ve park alanları olarak planlıyoruz. Bugüne kadar Malatya sahilden ve barajdan yeteri kadar faydalanmamıştır. Bu yolların tamamlanması ile vatandaşlarımız baraj çevresini mesire yeri olarak kullanacak, barajla bütünleşmiş olacaktır” dedi. Ahmet Çakır, yol yapımı nedeniyle tarım arazilerinde yapılamaya da müsaade edilmeyeceğini vurguladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Alt Yapı ve Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert ve bazı daire müdürleri ile yapım çalışmaları devam eden ve Malatya ile Karakaya Sahil Yolu’nun bağlantısını sağlayacak projelerden biri olan Dilek Yolu’nda devam eden yol yapım çalışmalarını inceledi. 

“Toplulaştırma ile ilgili eksiklikleri gideriyoruz”

Dilek Beldesi’ne kadar 8, Dilekten sonra Karakaya’ya kadar 7 km olmak üzere toplamda 14 km olan yolun 3 km kısmında çalışmaların sürdüğünü kaydeden Ahmet Çakır “30 metre genişliğinde ki bu yolumuz Malatya’ya kuzeyden gelen araçların yoğun olarak kullandığı bir yolumuz.  Bundan sonraki süreçte yeni çevre yolumuzun yapılması ile birlikte Dilek yolu daha önemli bir hale gelecektir. Hemen tren yolunun yanından geçen çevre yoluyla şehri birleştirmiş olacağız. 

Toplamda 8 km olan Dilek yolunun 3 km’lik bölümünde çalışmalarımız devam ediyor. Burada toplulaştırma ile ilgili eksiklikler var, bunların giderilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalarımız neticelendikten sonra Dilek’e kadar olan 8 km’lik kısmı tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu. 

“Tarım arazilerinde yapılaşmaya izin verilmeyecek”

Dilek yolunun sahile kadar uzanan bir yol olduğunu belirten Başkan Çakır, bugüne kadar barajdan yararlanamayan Malatya halkının, bu projeyle birlikte Karakaya Barajı’ndan faydalanacağını ifade ederek, yol yapımı nedeniyle tarım arazilerinde yapılaşmaya asla müsaade edilmeyeceğini kaydetti. Çakır şunları söyledi: “Malatya genelini bir bütün olarak ele aldığımız zaman önemli ana arter ve bulvar projelerimizdir. Bunlardan biri sahil yolunun açılması ve bunun da proje ihalesi yapıldı.  Bu yolumuz öyle kısa bir yol değil. Sahil yolu toplamda 90 km. Baraj kenarındaki alanları biz özellikle rekreasyon ve park alanları olarak planlıyoruz. Bugüne kadar Malatya sahilden ve barajdan yeteri kadar faydalanmamıştır. Bu yolların tamamlanması ile vatandaşlarımız baraj çevresini mesire yeri olarak kullanacak, barajla bütünleşmiş olacaktır.  Buralarda yapacağımız çalışmalar sırasında bu bölgelerimizde yapılaşmaya izin verilmeyecektir. Bu bölgelerimiz tarım arazisi olarak kalacak ve orada bir değişim dönüşüm asla olmayacaktır. Piknik alanı olarak, rekreasyon alanı olarak Malatyalıların kullanması için bu açılımlar, çalışmalar yapılmaktadır.”

“Kadastral sıkıntılar nedeniyle gecikti”

Ahmet Çakır, Malatya’da uzun yıllardır tamamlanamayan Kuzey ve Güney Kuşak yollarının da 2016 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını belirtti. Kuşak yollarının kadastral sıkıntılar nedeniyle geciktiğini belirten Çakır, “Kuzey’den ve Güney’den geçen kuşak yollarımız ile ilgili de şuyu çalışmaları ve müştemilatların kaldırılması çalışmaları devam etmektedir. Güney ve Kuzey kuşak yollarımızı 2016 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Burada kadastral bazı sıkıntılardan dolayı gecikmeler oldu. Bu projeler tamamlandığı zaman Malatya’nın orta vadede trafik sorununu çok ciddi manada rahatlatmış olacağız” ifadelerini kaydetti.  

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız