SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Barosu da Destekliyormuş!..

A- A+ PAYLAŞ

DİYARBAKIR- Diyarbakır Barosu, "Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar Çalışma Grubu Raporu"nu hazırladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Prof. Dr. Baskın Oran ve Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu'na destek verdi.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, "Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar Çalışma Grubu Raporu"nu hazırladıkları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK'nin 216/1 ve 301/2 maddeleri uyarınca haklarında iddianame hazırlanarak dava açılan Prof. Dr. Baskın Oran ve Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu'na destek vermek üzere Baro Eğitim Merkezi'nde bir araya geldi. Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Sezgin Tanrıkulu, ifade ve düşünce özgürlüğüne ilişkin sınırlamalar, yasaklamalar ve baskıcı uygulamaların Türkiye'nin gündeminde yer almaya devam ettiğini öne sürerek, yeni TCK'yle birlikte 6 aylık uygulama dönemi içerisinde aydınlar, yazarlar ve bilim adamları aleyhine birçok soruşturma başlatılarak dava açıldığını söyledi.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü sınırlandıran tüm düzenlemelerin bir an önce yürürlükten kaldırılması gerektiğini ileri süren Tanrıkulu, "Türkiye'de ifade özgürlüğüne ilişkin sınırlandırmaların halen mevzuatta yer alması, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkeleri bakımından kabul edilemez. Yeni ihlallere neden olmaması bakımından, uygulamanın sonucu beklenmeden yeni TCK'de yer alan, düşünce ve ifade özgürlüğünü sınırlandıran tüm düzenlemeler bir an önce yürürlükten kaldırılmalıdır" dedi.

Tanrıkulu, Diyarbakır, Tunceli, Siirt, Ağrı, Van, Şırnak, Malatya, Hakkari, Batman, Kars, Mardin, Bingöl, Şanlıurfa, Muş ve Adıyaman baro başkanlarının Prof. Dr. Oran ve Prof. Dr. Kaboğlu ile dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız