SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Barosu'ndan Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:33:56
Malatya Barosu'ndan Tepki
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve iki polisin şehit edilmesini kınadı. Malatya Baro Başkanı Enver Han, yaptığı açıklamada,”Diyarbakır’da yapılan saldırı ile Diyarbakır Baro Başkanımız ve Şehit Polislerimiz ebediyete uğurladık. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'na olay yeri incelemesi sırasında ateş edilmiştir. Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin kabulü mümkün değildir" dedi. 

"Barolar kendilerine avukatlık kanunu 76. madde ile yüklenen hukukun üstünlüğü ve insan haklarını korumakla mükelleftirler" diyen Han "Tüm Baro Başkanları ortak paydası hukukun üstünlüğü ve adalettir. Baro Başkanları görevlerini ifa ederken, diğer Baro Başkanlarının siyasi görüş ve düşünceleriyle ilgilenmezler. Barolar 78 milyon vatandaşımızı hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında kucaklaştırmak için kararlılıkla mücadele etmektedirler. Diyarbakır Baro Başkanımıza, Başsavcımıza ve şehit polislerimize yapılanın kabulü mümkün değildir. Hukuk İnsanlarına ve güvenlik güçlerimize yapılan son saldırı olmasını diliyoruz. Ülkemizde süren çatışma ortamının bir an önce sonlandırılması tek dileğimizdir. Artık ocaklara düşen son ateş olsun. Ülkemizde kardeşlik ve barışın egemen olmasını diliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumun insan hakları ve hukukun üstünlüğü açısından kabul edilebilir olmadığını görmekteyiz. Olayın aydınlatılması, faillerin ortaya çıkartılması ve hukuk önünde cezalandırılmalarını beklemekteyiz. Yapılan saldırıyı Malatya Barosu olarak kınıyor ve lanetliyoruz. Diyarbakır Baro Başkanımıza ve Şehit Polislerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, hukuk camiamıza, emniyet teşkilatımıza başsağlığı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcımıza ve yaralı polislerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız