SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Başarılı İllerden Biri'

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ağaçlandırma seferberliği ve Dünya Ormancılık Günü etkinliği doğrultusunda, İl Ağaçlandırma Kurulu tarafından fidan dikim alanı olarak saptanan İnönü Üniversitesi kampusunde ağaçlandırma çalışmalarına başlandı. Belirtilen alana 400 bin fidan dikimi hedefleniyor.

İnönü Üniversitesi kampusunde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Çevre ve Orman Müdürü Cumali Sayın, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldılar.

Tören sırasında yağış olması nedeniyle programın açılış konuşmaları bölümü iptal edildi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından fidan dikimine geçildi.

Eşi Nilgün Daşöz’le birlikte programa katılan Vali Daşöz, daha sonra ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin yüzde 27’lik alanının ormanlık alan olduğunu vurgulayan Vali Daşöz, “Yüzde 27’lik alanın yarısı verimsiz ağaçlardan oluşuyor. Bir ülkenin orman bakımından zengin olması için yüzde 30’luk alanının ormanlık alan olması lazım. Tarım ve orman bakanlığı ulusal bir eylem planı hazırladı. Daha oksijenli ve yeşil bir Türkiye yaratmak hedefimiz olacak” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye ortalamasında Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri bu oran çok alçaklarda. Bu bakımdan ülkemizin her yerinde ağaçlandırma seferberliği yapılması gerekiyor. 2008 yılında Malatya en başarılı ağaçlandırma seferberliği yapan iller arasında oldu. Amacımız geçen yıldan daha fazla ağaç dikmek. İnönü Üniversitesi kampus alanında 400 bin fidan dikimi yapılacak. Bunun 200 bini ilk etapta yapılacak. Geriye kalan 200 bin fidan ise sonbahar ayında yapılacak. Beydağı ve havaalanı yolunun 27 kilometrelik kısımları da ağaçlandırılacak. Her yerde fidan dikimi mutlaka olacak. Herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Ağaçlandırma seferberliğine katılan herkese de teşekkür ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız