SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Basını 'Siyah'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yerel gazeteler, Kamu İhale Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklik ile yerel gazetelerden resmi ilanların kaldırılacak olmasına, birinci sayfalarını siyah renkte basarak tepki gösterdi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ın yasa tasarısına ilişkin tepki yazısı, yerel gazetelerin birinci sayfasında yer aldı. Karaduman yazısında, "TBMM Bayındırlık Komisyonu tarafından kabul edilen 'Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı', yerel basını ayakta tutan basın ilanlarının kaldırılmasını öngörüyor. Tasarı yasalaşırsa yerel gazeteler kapanır. Vekillerimizi bu hatayı düzeltmeye çağırıyoruz " ifadelerini kullandı.

BAKANA ŞİKAYET..
Yeni ihale Yasası’nda yerel basında resmi ilanların yayınlanmasının kısıtlanacak olmasının basın kuruluşlarını yok edeceğine ilişkin tepkiler nedeniyle Malatya’daki gazetelerin önümle bir bölümü 1. sayfalarını siyah zeminle ve Gazeteciler Cemiyeti’nin kamuoyuna duyurusuna yer verirken Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman sıkıntıları Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya da anlattı.

Bakan Çubukçu’nun, Malatya Belediye Başkanlığını ziyaretinde, Bakan’a yerel gazeteler verilirken, Başkan Haydar Karaduman yaptığı kısa konuşmada AKP hükümeti tarafından geçtiğimiz yıllarda yerel basının desteklenmesine karşın çıkartılan yeni ihale yasası kapsamında resmi ilanların yayınına kısıtlama getirilmesinin basın kuruluşlarını kapatma noktasına getireceğini, bu kurumlarda çalışan yaklaşık 15 bin kişinin işsiz kalacağını belirtti.

Bakan Çubukçu konuyla ilgili bilgisinin olmadığını belirterek, “ Konuya müdahale ederiz” demekle yetindi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız