SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Başkanları Ağırladı

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu’nun sorumluluk bölgesinde yer alan Adana’nın AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Mersin’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Gaziantep’in AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ağustos ayında göreve başlayan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’a nezaket ziyareti için geldikleri Malatya’da, Belediye Başkanı Cemal Akın’a da konuk oldular.

Üç başkan, Malatya Belediyesi’ne gelişlerinde, Başkan Akın ve yardımcıları tarafından kapı önünde karşılandılar ve makamda ağırlandılar.

"TÜRKİYE'DE İRTİCA VAR, TEHLİKESİ YOK.."
Ziyaret sırasında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye’de irtica vardır. Türkiye'de her şeyin ifratı vardır. Ama Türkiye'de irticai tehlike yoktur. Uzun yıllar siyaseti yakın takip eden biri olarak hiç endişeli değilim. Türkiye'de laiklik prensiplerini kabul ediyorum. Türkiye’yi hiç kimse geriye götüremez. Kimsenin gücü Türkiye’yi geriye götürmeye gücü yetmez. Öyle bir talep olacağını tahmin etmiyorum. Bu fanatiklik herkeste vardır. Sivri insan her grupta vardır.

Ama görüyorum sayın Baykal’ın son açıklamaları MHP Genel Başkanı'nın kongrede yaptığı son açıklamalar AK Parti'nin genel kurulundaki gelişmeler Türkiye’deki siyasilerin kutuplaşmadan ziyade merkeze doğru yaklaşımlarının büyük bir önemli gelişme olduğunu görüyoruz. Zaten merkezin temsilcileri de bizleriz. Bizlerde merkeze oldukça yakın siyasileriz.

Türkiye’de verilen hakları kimse geri alamaz. Böyle bir talepte kimse bulunamaz. Bulunmaz. Şimdi gerilmeler oldukça bir takım endişe eden insan olacak elbette. Buda normal bir durum. Ben kendimden örnek veriyorum yıllardır Adana'da çok rahat seçim kazanan biriyim. Siyasi ayrıcalığım ve başarımın nedeni siyaseti belediyeye sokmamamdır. Yine siyasi kutuplaşmaya da kesinlikle izin vermedim. Merkezin temsilcisiyim diyorum. Herkesi bir şemsiye altında topladım. Ve herkese yakın duruyorum. Hal böyle olunca merkez bir yerde toplanıyor. Şunu belirteyim 50 yıldır bu sözleri herkesten duyuyoruz.”dedi.

Malatya Belediye Başkanı Akın, bu açıklamayla ilgili, “Demokrat Parti iktidara geldiği günden bu yana bu sözler siyaset sahnesinden eksik olmadı, olacağını da tahmin etmiyorum.” diyerek kendi görüşünü dile getirdi

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ise, solda birlik konusundaki bir soruya, “Solda birliktelik CHP çatısı altında olmalıdır. Yoksa seçimlerde yüzde 1 oy almış parti çatısı altında olamaz. Bana göre yapılacak seçimlerde AKP ve CHP barajı aşacaktır.”yanıtını verdi.

“İKİNCİ BAŞKANINIZIM..”
Başkanların belediyeyi ziyaretleri ile ilgili olarak, Belediye Basın Bürosu aracılığıyla yayınlanan bülten şöyle:

”..Türk Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

22 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen ziyaret sırasında Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, zaman zaman Belediye Başkanları olarak bir araya geldiklerini ve fikir alış verişinde bulunduklarını belirterek, “Belediye Başkanları olarak zaman zaman bir araya geliyor, konuşuyor, fikir alış verişinde bulunuyoruz. Bugün de hem göreve yeni atanmış olan ve bölgemize teşrif etmiş olan 2. Ordu Komutanımız Hasan Iğsız’ı ziyaret etmek, hem de kendisini sevdiğimiz ve Türk Belediyeler Birliğinde beraber çalıştığımız Cemal Akın Başkanımızı ziyaret etmek için Malatya’ya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Yerel Yönetimler Yasası ile ilgili olarak da bazı bilgiler veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “Türkiye’nin ihtiyaçları bitmez, iyinin daha iyisi mutlaka olacaktır. Devletimizin gelirleri arttıkça, kurumları iyi çalıştıkça belediyelerimizin gelirleri de artacaktır. Böylece bizler de halkımıza daha iyi hizmet etme imkanına kavuşmuş olacağız” dedi.

Ziyaret sırasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Malatya’ya sık sık geldiğini ve Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın güzel işler yaptığını gördüğünü söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’da ziyaret sırasında, Mersin’in dışarıdan büyük oranda göç aldığını ve Mersin’e dışarıdan gelenler içerisinde 40 bin nüfusu ile Malatyalılar’ın birinci sırada geldiklerini belirterek, “Dolayısıyla ben de sizin ikinci bir Belediye Başkanınız sayılırım” dedi.

Ziyaret sırasında Adana, Mersin ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlarını Malatya’da ağırlamaktan fevkalade büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Aytaç Durak Başkan’ın tevazu göstererek Belediyeler Kanunu ile Belediye, gelirleri Kanunları hakkında yaptıkları çalışmalara pek değinmediğini söyledi.

Başkan Akın, “Belediyeler Kanunu ile Belediye Gelirleri Kanununun hazırlanması sırasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan fevkalade büyük özveriyle çalıştılar. Bu kanunların hazırlanmasında emekleri geçti. Ayrıca, Türkiye’de mahalli idarelerin ve belediyelerin güçlenmesi noktasında Türkiye Belediyeler Birliğini harekete geçirmek gibi belki bu konuda Türkiye’deki en büyük reformlardan birinin gerçekleşmesinde gerek Aytaç Durak Başkanım, gerek Asım Güzelbey Başkanım, gerek Macit Özcan Başkanım bu konuda yardımlarını esirgemediler.

Bu çalışmalarından dolayı Başkanlarımıza, Belediyeler ve Belediyecilik için teşekkür ediyorum. Kendilerinin bu konudaki çalışmalarında daima kendileriyle beraber olacağımızı ve hizmetimizde eksik bırakmayacağımızı ifade etmekten de mutluluk duyuyorum” dedi.

Öte yandan günün anısına Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Adana, Mersin ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlarına kayısının kristal maketini ve kayısı hediye etti. .”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız