SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Belediye Başkanı ve İstifa!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı İstifa Etmelidir!

 

Güven AKINCI

guvenakinci@hotmail.com

 

AK parti, 28 Mart yerel seçimlerinden oy oranını artırarak çıkmıştı hatırlarsanız. Bu sonuçta iktidarda olan partinin beklenen başarısı gibi algılansa da, başta genel baskan Erdoğan olmak üzere yönetici kadronun belediyeciliği iyi bildigi inancının da sonucuydu kuşkusuz.

 

Belediyelerin bir çoğunu 28 Mart seçimlerinde almış olan iktidar partisi,  geçen süre zarfında belediyecilik konusunda ciddi yetersizlik göstermiştir. Partinin yöneticileri şimdi harıl harıl “Nerde yanlış yaptık?” sorusuna cevap arıyorlar. Özellikle Istanbul Büyükşehir`in koltuğuna getirilen(evet seçilen değil tıpkı Malatya belediye başkanı gibi) Kadir Topbaş beceriksizliği, ilçelerdeki belediyelerin beceriksizliğiyle birleşince ortaya “her geçen günle yaşanamayacak olan bir İstanbul” görüntüsü çıkıyor. Sadece Istanbul mu? Hayır, taşra belediyelerininde çoğunlukla Istanbul`dan farkı yok. Alın! Malatya Belediyesi ve onun başkanı, kifayetsizlikte Kadir Topbaş ile başat durumda.

 

Henüz görevinin altıncı ayında, Malatya Belediye başkanına bu platformda “açık mektup” yazmıştık. Bize gelen bilgiler ve edindiğimiz izlenimleri yansıtan mektupta, “gidişatın iyiye doğru olmadığını” nazikçe belirtmiş önlem alınması gerektiğini vurgulamıştık. Takip edebildiğim kadarıyla başkan bey zaten yerel basını hiç umursamazmış ki! Ne yazılırsa yazılsın, önemli değil.

 

Seçimden bu yana yaklaşık 20 aydır Cemal Akın, Malatya belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. Gelinen noktada ciddi bir yatırımı, şehri şekillendirecek vizyonu geçtik, hiçbir yapısal sorunu halledilmemiş, öncenin de gerisine gitmiş bir Malatya çıktı karşımıza.

 

Bu şehir, mevcut sonucu hiç haketmedi. Yazık oldu Malatya`ya! Bu kadar yetersiz bir başkanı ve onun kadrosunu Malatyamız hiç haketmedi!

 

Cok basit islerde bile bu kadro sınifta kaldı. Sahi nedir o iki alt geçitcik projesini sanki devasa ölçekteki GAP projesi gibi sunma akılalmazlığı? Bilemedin orta büyüklükte iki müteahittin öz sermayesiyle zorlanmadan yapabileceği bir inşaatı, 21. yüzyıl şehirciliği diye halka dayamak abesle iştigal değil mi?

 

Şimdiye kadar su sorunu yaşamamış bir kent, bu dönemde kimi bölgelerinde susuz bir yaz geçirdi. Yetmedi şu günlerde de, binlerce kişi içtikleri su yetersiz klorlandığı için hastalanarak hastahanelere kaldırıldı. Bu ne büyük sorumsuzluktur? Simdi istifa edilmesse ne zaman edilir ki?

 

Ya Cezmi Kartay caddesinde günaşırı kendini hissettiren şehir terörüne önlem alınmayışına ne demeli? Cok basit işler dediğimiz  bunlar aslında. Her gün olay; yaralama, öldürme. Peki şehrin göbeği böylesine şer yuvası olmuşsa buna bir şey yapılmaz mı?

 

Yazık! Malatyamız maalesef, bir Halil Ürün bir Celal Doğan belediyeciliğini tanımadı, kısa vadede de tanıyacak gibi görünmüyor. Malatya Cemal Akın belediyeciliğinin, sebeb-i hikmeti şahıs, şu günlerde Genelkurmay Baskan`ı atamakla(!) meşgul, dikkatinizi çekmiş olmalı.

 

Cemal Akın, Malatya`nın “almazına” yediği darbedir. Ve kentin soluğunu kesmiştir. Malatya`nın kayıp bes yılının hesabını kim verecektir? Bu beş yılın açığı nasıl kapatılacaktır?

 

Not: Değerli bilim adamımız Prof. Dr. Orhan Özturan hocanın İnönü Üniversitesindeki görevinden istifa ettiğini okudum gazetede. Üniversitemizin Sayın Özturan`ı kaybetmiş olmasina üzüldüm.Malatyadaki bütün hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim.Ayrıca malatyahaber`deki yazılarımın iyi bir okuyucusu olan hocama, bundan sonraki görevlerinde hayırlı başarılar dilerim

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız