SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Belediye Başkanına Açık Mektup...!

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Başkanı`na Açık Mektup!

Güven AKINCI
guvenakinci@hotmail.com

Reis Bey!

Malatya Belediye Başkanlığı görevinde yedi ayı doldurmuş bulunuyorsunuz. Türkiye`de merkezi hükümetlere, görev tevdi edildikten sonra beşyüz gün zaman tanınması gerekliliği sanırım Demirel hükümetleri zamanında bir teammül halini aldı.

Yerel idarenin böyle zamanla sınırlanmış bir teamülü yoksa da, yedi aylık bir süre, sonrası için ciddi veriler ihtiva edebilir. Sağduyu sahibi bütün insanlar bu süreleri önkabul ve önyargılardan beri durarak beklerler.

Malatya`da bulundugum birkaç gün içinde belediyeciler, yerel gazeteciler veya halktan görüştüğüm kesimler, hakkınızda “Beyefendi bir kişi ama o koltukta henüz gözle görülür bir icraatı yok!” kanaatini dillendirdiler. Belediyecilik kapsamındaki yaptığım gözlemlerde de malesef ortalamanın kanatine parelel sonuçlar ortaya çıkardım.

Sayın Başkan!

Mutlaka mazeretleriniz veya gerekçeleriniz vardir. Bir kanaatin olusmasi icin daha çok erken de diyebilirsiniz. Yapısal sorunlar, bugünden yarına aşılamayacak bürokratik engeller, önceki dönemde yapılan hatalar, hükümetin yeterli desteği vermemesi, proje eksikligi vs.. herşey söylenebilir.

Ancak zat-ı aliniz icra mevkiinde bulunmaktadir, yukardaki gerekçelerin sıralanması durumunda “Iyi de Reis Bey, bizden oy istediğiniz dönemde bunlari bilmiyor muydunuz?” sorusu kaçınılmaz olarak aksedecektir.

Kentimiz, bilim kurgu filmlerindeki insanüstü varlıkların kontrolsüz büyümelerine benzeyen bir hoyratlıkla büyüyor her geçen gün. Ancak reel duruma paralel altyapının olusturulması bir yana, mevcut altyapı dahi ağır aksak yürümekte. Koca kent iki caddeye sıkıştırılmış adeta. Insanlar caddelerde yürümekte zorlaniyor. Malatya bir Trabzon bir Amasya değil ki, etrafı dağlarla, sularla sınırlanmış olsun, Malatya derken aynı zamanda bir ovadan bahsediyoruz. Yani Malatya ovasında Beşiktaş yoğunluğunu yasamak reva mıdır?

Yeni yollar açılsa, yeni yerleşim noktaları, alış-veriş merkezleri, otoparklar bütün bunlar çok fazla mı ya da gereksiz mi Malatya için? Bütün olumsuzluklara rağmen hala Malatya`nın modern bir Anadolu kenti olabileceğine inancımızı olanca diriliğiyle korumak istiyoruz. Sizce hayallerimiz sahicilikten çok mu uzak?

Reis Bey!

Engin tecrübelerinizle eminim bizim duhul edemediklerimize de vakıfsınız. Yine de acizhane bir hatırlatmada bulunmak istiyorum; Idarecilik daha cok ehil ellere teslim edilen sorumluluklarin takibi ameliyesidir. Idarecilikte basari ancak bir ekip, bir kadro çalışmasıyla elde edilir. Bu bağlamda iyi bir kadro, yöneticinin ufak tefek hatalarını elimine edebilir.

Malatya kamuoyundaki genel kanaat, kadronuzun yetersiz oldugu yönünde. Bazi kimselerin nitelikleriyle uyuşmayan görevlerde bulunduklari yine seçmeniniz ve çalışma arkadaşlarınızca dile getirilmekte. Yedi aylık görev sürenizde belli peryotlarda birim müdürlerinizle bir araya gelmeniz beklenirken, hala tanımadığınız birim müdürleriniz oldugu iddia edilmekte.

Sayin Başkan!

Size yazmaya çalıştığımız bu satırların, bir mektup konseptinde içten, dilek ve gözlemlerimizin bazı gerçeklerle birlikte ifadesinden başka amacı yoktur. . Malatya gemisinin kaptan koltuğunda siz oturuyorsunuz ve bizler o gemide kalbimizle, sevdiklerimizle beraber yolalıyoruz. Geminin su almasını hiç ama hiç istemeyiz.

Partinizin ülke genelinde konjuktürel popülaritesi korkarım sizi uzun vadede basarılı kılmaya yetmez. Öyle bir hedef olmalı ki, arkadaki partinin A veya B partisinin olmasi halk teveccühünde derin ayrımlar olusturmamali. Kendinizden bir şeyler vermelisiniz Reis bey! Ki Malatyalı sizi iz bırakanlar listesine dahil etsin ve kalbinde yaşatsın.

Saygılarımla...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız