SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Belediyeler Birliği Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyeler Birliği, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın başkanlığında toplandı.

30 Mart Perşembe günü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Malatya’yı temsil edecek üyelerin tespit edilmesi için, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri arasından seçim yapıldı.

Toplantının açılışında, Malatya Belediyeler Birliği Divan Heyeti adına bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, her ilin milletvekili sayısı kadar temsil edileceği Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde, nüfusu 100 bini aşan illerde İl Belediye Başkanlarının bu birliğin doğal üyesi olduğunu, 6 üyenin ilçe ve belde belediye başkanları arasından, 1 üyenin ise belediye meclis üyeleri arasından seçileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Akın’ın verdiği bilgilerin ardından üyelerin seçimine geçildi. Seçimlerde ilk olarak ilçe ve belde belediye başkanları arasından, daha sonra ise belediye meclis üyeleri arasından bir üyenin seçimi yapıldı.

Yapılan seçimler sonucunda Malatya’yı Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde doğal üye Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın dışında temsil edecek üyeler şu isimlerden oluştu:

İLÇE ve BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI
ASİL ÜYELER
1 – İrfan KARATAŞ (Yaygın)
2 – Abdulvahap ŞEREFHANLI (Hanımınçiftliği)
3 – Hanifi BAYRAM (Doğanşehir)
4 – Mustafa GÜLHAS (Sürgü)
5 – Mustafa KARAMAN (Orduzu)
6 - Abuzer SARITAŞ (Beydağı)

YEDEK ÜYELER
1- Vahit MUTLU (Hekimhan)
2- Muhittin TURHAN (Gökçe)
3- Kadir MUTLU (Konak)

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
ASİL ÜYE
1 – Süleyman ERKUŞ (Malatya Belediye Meclis Üyesi)

YEDEK ÜYE
1- Sedat ALPKIRAY (Malatya Belediye Meclis Üyesi)"

Yapılan seçimlerin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın;, yapılan seçimin Malatya için hayırlı olması dileğinde bulunarak, ““Türkiye Belediyeler Birliğine Malatya’dan temsilci göndermek adına arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Bu toplantının neticesinde 7 asil, 4 yedek üyeden oluşturulmak üzere temsilcilerimizi seçtik. Türkiye Belediyeler Birliği Kanunu’ndan sonra Belediyeler Birliği toplum hayatında daha etkin olacak. Toplumun nabzını tutma ve hizmet açısından da faydalı hizmetler üretecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız