SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Belediyesi.. İstanbul'a Bak!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi başta olmak üzere, ilde kamu düzeni adına sorumluluk üstlenen birimler, aylardır kentte yaşamı alt üst eden doğalgaz şebeke çalışmalarındaki düzensizliği, plansızlığı "izlemekle" yetinirken, alt yapı çalışmaları yüzünden sıkıntı yaşayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise ne yapılması gerektiğine ilişkin "örnek" bir davranış sergilemeye başladı.

İSTANBUL'DA..
İstanbul'da yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak Milliyet Gazetesi'nde yeralan haber şöyle:

"..İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ağırlı olarak TEM Otoyolu üzerinde çalışma yapan 9 firmaya, kurallara uymadıkları, trafiği olumsuz etkileyecek şekilde çalıştıkları, servis yolları açmadıkları, trafiğe ve vatandaşa saygılı davranmadıkları gerekçesiyle trilyonları bulan ciddi para cezaları verileceğini bildirdi.

Topbaş, Büyükşehir Belediyesinde, son günlerde İstanbul’da artan trafik sıkışıklığının nedenlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bazı firmaların, "ıstırap verici boyutta, sanki bir ovada, boş arazide çalışır gibi dağınık vaziyette iş yaptığını" belirten Topbaş, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da bunu yapmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

"Bu firmaların canını mutlaka yakacaklarını, bu konuda artık son raddeye geldiklerini" belirten Topbaş, şunları kaydetti:

"Son 2-3 günde TEM üzerinde ciddi yoğunluk oluştu. Sabah saatlerinde Seyrantepe ve Tekstilkent’te çalışan müteahhitlere yapılan denetimlerde, 9 müteahhidin, verdiğimiz kurallara uymadıkları, 24 saat esasına göre çalışmadıkları, trafiği etkileyecek şekilde çalıştıkları, servis yolları açmadıkları, trafiğe ve vatandaşa saygılı davranmadıklarını tespit ettik. Bu tespitler sonucu 9 firmaya trilyonları bulan ciddi para cezaları verilmek üzere konuyu encümene sevk ettik. Bu, her bir firma için verilecek. Yarın olağanüstü toplantıyla encümende bunun kararı verilecek. Kimseyi asla affetmeyeceğim. Kimse kusura bakmasın. Artık bu yeter noktaya geldi. İstanbul’da yüzlerce şantiye olmak zorunda. Başka türlü ulaşım sorunundan kurtulamayız. Ama bunu yaparken de vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. ’Saldım çayıra mevlam kayıra’ şeklinde iş yapılıyor. Burası İstanbul. İş ahlakının da bu kente yakışır boyutta olması lazım. Herkesin ekmeğini helalinden kazanması lazım. Kimsenin kimseye ıstırap vermeye hakkı yok.

3 tane adamın eline makine vererek bu işler bitmez. ’Özellikle işini zamanında yapıp bitirmiyorsa, paralarını vermeyin, beklesinler’ dedim. Bizi üzenleri biz de üzeceğiz. Ama düzgün, doğru, temiz iş yapan müteahhitlere saygımız var."

Topbaş, bu çalışmalar sırasında İstanbulluların ciddi sabır gösterdiğini ifade ederek, teşekkür etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız