SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Belediyesi'ne Red..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin su borcundan dolayı 1 ilçe ve 6 belde belediyesinin aleyhine açtığı dava reddedilirken, toplam 176 bin TL tutarındaki avukatlık vekalet ücreti Malatya Belediyesi'nin üzerine kaldı.

Malatya Belediyesi avukatları, 31 Aralık 2007 günü Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açarak, Malatya Belediyesi'nin Battalgazi, Topsöğüt, Hatunsuyu, Konak, Dilek, Hanımınçiftliği ve Orduzu belediyelerine içme suyu verdiğini belirterek, 2003 yılına ilişkin olarak gecikme faizleri ile birlikte Battalgazi Belediyesi'nden 811 bin TL, Topsöğüt Belediyesi'nden 293 bin TL, Hatunsuyu Belediyesi'nden 231 bin TL, Konak Belediyesi'nden 333 bin TL, Dilek Belediyesi'nden 449 bin TL, Hanımınçiftliği
Belediyesi'nden 636 bin TL ve Orduzu Belediyesi'nden ise 606 bin TL içme suyu parası talep etti. Dilekçede, Malatya Belediyesi'nin suyun temin edildiği Gündüzbey Kaptaj Tesisleri'nin sahibi olduğu, ana isale hattının tüm yatırım, tamir, bakım ve onarım giderlerinin Malatya Belediyesince karşılandığı kaydedildi.

Davalı belediye savunmaları ve bilirkişi raporlarının ardından kararını veren Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararında "Malatya Belediyesi'nin Kaptaj tesisinin bulunduğu su kaynağı ile ilgili mülkiyet hakkının söz konusu olmadığı, suyun kaynağı ve miktarı itibariyle genel su kapsamında olduğu, özellikle Battalgazi Belediyesi'nin kadim kullanım hakkının olduğu, Malatya Belediyesi'nin Kaptaj tesisinden doğarak dağılan genel sudan dolayı su bedeli talep hakkının söz konusu olmadığı, Kaptaj tesisinin taraf belediye başkanlıkları, DSİ ve İller Bankası'nın katıldığı proje kapsamında İller Bankası finansmanı ve kontrolünde yapılmış olduğu, bu tesisin ileride kurulacak olan su birliği ile yönetilmesine karar verildiği, Kaptaj tesisinin kurulduğu tarihten dava tarihine kadar tesis ve suyun idaresine ilişkin su birliğinin kurulmadığı, suyun genel su vasfını devam ettirdiği, Malatya Belediyesi, kaptaj tesisi ve isale hattının bakım ve onarımına ilişkin masrafları ispat edemediği, dosyadaki fatura ve belgelerin şehir içi şebeke, kanalizasyon, nakliye, tefrişat gibi masraflara ilişkin olduğu, Malatya Belediyesi'nin yaptığı hesaplamanın afaki olduğu, su sarfiyatına ilişkin resmi tutanak ve hesaplama yapılmadığı" ifadelerine yer verilerek, dava reddedildi.

Dava nedeniyle diğer belediyelerin avukatlarına toplam 176 bin TL tutarında vekalet ücreti ödenmesi de kararlaştırıldı.

Malatya Belediyesi'nin Yeşulyurt, Gündüzbey, Bostanbaşı ve Yakınca belediyelerinin aleyhinde Yeşilyurt Adliyesi'nde açtığı içme suyu alacak davası ise sürüyor. Söz konusu davanın usul hatası nedeniyle bozulduğu ve ilk kararın Malatya Belediyesi aleyhinde olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız